Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi uzbudljivi izazovi

Koje nas cool utrke čekaju do kraja godine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo vam popis zanimljivih utrka diljem cijele Hrvatske koje će se održati do kraja godine. Od predivnih staza koje prolaze kroz nacionalne parkove do onih u kojima vas u centru grada bodre baš svi prolaznici.

1. Plitvički maraton – 4. lipnja

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preporuke Marija Valentića Što je bitno kod priprema za veće utrke? Slika nije dostupna "Đir za Zokija'' Moćna priča o najboljim prijateljima iz Sukošana: ''Ponosu neće biti kraja''

U sklopu Plitvičkog maratona moguće se natjecati u maratonu, polumaratonu, štafetnoj utrci ili utrci na 5 kilometara, a dodatni izazov za sve trkače je vremenski limit za pojedine utrke – 6 sati za maraton, 3 sata za polumaraton i 45 minuta za utrku na 5 km. Plitvički maraton najstariji je, a vjerojatno i najljepši maraton u Hrvatskoj. Jedan od najljepših prirodnih ambijenata - Nacionalni park Plitvička jezera željno očekuje natjecatelje. Utrka ove godine bilježi 32. izdanje.

2. Karlovački cener – 9. lipnja

Samo pet dana kasnije trkačko središte Hrvatske postaje Karlovac, gdje će trkački entuzijasti moći odmjeriti snage na Karlovačkom ceneru. Popularna i atraktivna utrka na 10 kilometara specifična je po ambijentu. Trasa utrke prolazi kroz povijesnu gradsku jezgru, a specifična je i po vremenskom ograničenju od sat i 30 minuta unutar kojeg trkači moraju odraditi svoje dionice. Mogu sudjelovati svi stariji od 14 godina.

3. Istrian Wine Run – 2. rujna

Trčanje, degustiranje, zabava i maskenbal riječi su koje opisuju jednu od najzanimljivijih i sadržajem najbogatijih utrka. Štafeta, polumaraton i maraton u kombinaciji s nezaboravnom nagradom – količinom vina u protuteži vlastite težine, jamac su vrhunskog sportsko-zabavnog provoda u Umagu. Istrian Wine Run mjesto je i za profesionalce i za kreativce i bez obzira na to koliko će tko uložiti truda, zabava je svima zagarantirana. Na stazi, trkači mogu obići vinske podrume u kojima mogu degustirati vina istarskih vinara. Svi natjecatelji se na utrci mogu i maskirati pa osim u iskazivanju fizičke snage mogu pokazati i svoju kreativnu stranu.

4. Šibenskih deset - 21. listopada

Utrka na 10 kilometara starta na Šibenskoj rivi, ispred katedrale Sv. Jakova. Ove godine održava se dan uoči rođendana Dražena Petrovića, a Šibenskih deset trči se i uz Draženov spomenik. Na utrci Šibenskih deset posebnim nagradama nagrađuju se oni najbrži, a sve u čast velikom sportašu Draženu Petroviću.

5. Zagrebački noćni cener – 5. studenog

Zagrebački noćni cener je već tradicionalno utrka koja se trči po kiši. No to ne sprječava natjecatelje da svake godine dolaze u sve većem i većem broju. Prvo izdanje utrke održano je 2012. godine. Broj sudionika na utrci je ograničen na dvije tisuće trkača. Start i cilj utrke je predivan park Zrinjevac u centru metropole, a kroz poznate ulice Donjeg grada broj krugova koji se trči varira tijekom godina. Ne trči se nogostupom već po cesti koje su za vrijeme trajanja utrke zatvorene za sav promet. Zagrebački noćni cener utrka je koju mnogi nazivaju doživljajem za pamćenje. Sve trkače bodre navijači koji uz konfete i simpatične natpise na transparentima daju potpru svima koji su se odlučili sudjelovati.

6. Krapinski cener – 2. prosinca

U gradu poznatom kao jedno od najbogatijih paleoantropoloških nalazišta u svijetu trči se Krapinski Cener - utrka na kojoj osim deset kilometara, natjecatelji mogu trčati i utrku dugu pet kilometara. Ove godine trči se četvrto izdanje utrke na koju svake godine na koju, osim Hrvata, pristižu i sudionici iz Slovenije, BiH, Austrije pa čak i iz Portugala.

Sve navedene utrke podržava Vipnet koji je pokrovitelj 12 velikih utrka u sklopu "Trči uz Vip!" trkačke sezone. Vipnetova trkačka sezona zaključit će se 1. siječnja 2018. godine DuRun 10k utrkom, koja se već tradicionalno održava na Novu godinu u Dubrovniku. Utrka duljine 10 kilometara prolazi kroz samo povijesno središte Dubrovnika, a start i cilj nalaze se na Stradunu.

Prilog je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s Vipom i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene