Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rastopile se utičnice i telefon

Munja udarila u kuću kod Splita: "Bacilo je ženu i mene kao da smo od kartona, bila je to abnormalna plava eksplozija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je danas područje Splita, a obitelj Gruica iz obližnjeg mjesta Gornjeg Sitnog doživjela je pravu dramu kad ih je udar munje odbacio dva metra, a zatim je počeo požar na instalacijama.

Pave Gruica i supruga su u šoku nakon što ih je jutros udar munje odbacio dva metra "kao da su od kartona".

"Dolazili smo iz dućana i taman smo bili na vratima kada je to 'eksplodiralo'. Bili smo na metar i pol od mjesta izboja. Bacilo je i ženu i mene, odbačeni smo dva metra, kao da smo od kartona. Cijela kuća je razbacana u dužini od 6-7 metara", rekao je uzrujani Gruica za Morski.hr.

Opisao je trenutak kad je udarila munja. Brzom reakcijom Pave je spriječio širenje požara, a utičnice i telefon su se rastopili.

Pročitajte i ovo Nezapamćene poplave u vrgoračkom kraju Tražili proglašenje nepogode Situacija u vrgoračkom kraju je kritična: "Voda je ušla u kuće, još je više odsječenih domaćinstava. Osjećamo se nemoćno"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odroni, nestanci struje... Jako nevrijeme poharalo Istru i Primorsko-goransku županiju: Olujni vjetar rušio stabla, poplavljeni stanovi i podrumi

"Bila je to abnormalna plava eksplozija koja je zahvatila cijelo prizemlje kuće. Momentalno nas je odbacilo na zid, potom smo se našli na podu. Tada su počeli dimiti kabeli. Podigao sam se i brzo stavio pokrivač na kabele koji su počeli gorjeti. Srećom da sam brzo reagirao i tako spriječio požar u kući. Telefon se u potpunosti rastopio! Rastopilo je utičnicu u kući, na stupu Telekoma. Eksploziju u kući mogu usporediti s eksplozijom granate od 120 mm. Bio sam u Domovinskom ratu i znam što je to. U ratu me je granata bacila dvaput i sada je osjećaj bio identičan", kazao je Gruica u suzama.

Dodao je kako je ovo drugi put da im je munja uništila kuću kroz telefonske instalacije. "Očito je da loše obavljen posao ne samo da ugrožava nečiju imovinu nego i živote!" kaže uzrujani Gruica.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene