Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više kineskih turista

Kineski policajci stigli u pomoć hrvatskim kolegama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve brojniji kineski turisti popeli su se na peto mjesto po broju dolazaka u Zagrebu pa će im ovog lijeta u gradskom središtu na pomoć biti dvoje kineskih policajaca koji će u kineskim policijskim odorama obavljati zajedničke ophodnje s hrvatskim kolegama.

Grad Zagreb time se prvi put priključio MUP-ovom projektu „Sigurna turistička sezona” u sklopu kojeg je u policijskim upravama na moru dosad sudjelovalo 620 stranih policajaca, samo lani 72.

Pročitajte i ovo Jemenski hutisti, ilustracija Zaustavit će rezolucije UN-a Hutisti u Omanu postigli dogovor s moćnim saveznicima: Njihove brodove neće napadati Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet"

Policajac Liang Shukai i policajka Wei Ming do 15. kolovoza u Zagrebu će raditi u svojim službenim odorama zajedno s hrvatskim policajcima te će biti na pomoć turistima iz Narodne Republike Kine, ali i hrvatskim policajcima radi uspostave što bolje komunikacije s kineskim turistima u slučaju potrebe, rekao je načelnik zagrebačke policije Marko Rašić.

Izrazio je nadu da će taj projekt koji se prvi put provodi u Zagrebu polučiti dobre rezultate kao i u upravama na moru i da će subjektivan osjećaj sigurnosti turista iz Kine biti bolji kad na ulicama vide svoje policijske službenike u njihovim odorama koji im stoje na raspolaganju.

Sigurnosno stanje na visokoj razini

Stanje sigurnosti u Zagrebu na visokoj je razini, a to, kaže Rašić potvrđuju podaci po kojima je kriminalitet stalno u padu dok je učinkovitost policije u rješavanju kaznenih djela na visokoj razni.

Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld rekla je da se Zagreb u zadnjih nekoliko godina prometnuo u ozbiljnu turističku destinaciju, pri čemu se za Kineze od lani bilježi ozbiljan broj dolazaka koji je u stalnom porastu.

U 2017. rast u dolascima i noćenjima iznosio je 30 posto, dok je u prvih ovogodišnjih šest mjeseci broj dolazaka porastao za 36 posto, a broj noćenja za 25 posto. "Kad se podvuče crtu to znači da su naši dragi gosti iz Kine na petom mjestu u Zagrebu", rekla je Bienenfeld. Opće poznato je, dodala je, da su nam prvi po dolascima bili gosti iz Južne Koreje, a po noćenjima najbrojniji Amerikanci.

Zagreb - turistička destinacija koja radi 12 mjeseci godišnje

Pročelnik gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić zaključio je da je Zagreb postao turistička destinacija koja radi 12 mjeseci godišnje, a ključno je da se ljudi osjećaju sigurno.

U Hrvatsku je od ove godine raspoređeno šestoro kineskih policajaca, uz dvoje u Zagrebu, po dvoje ih se još nalazi u Ličko-senjskoj i Dubrovačko-neretvanskoj upravi.

Policajac Liang Shukai čestitao je Hrvatskoj na osvojenom drugom mjestu na Svjetskom prvenstvu u nogometu, dodavši da mu je čast biti u našoj zemlji. Za hrvatske policajce rekao je da su prijateljski raspoloženi profesionalci. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene