Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Idu sa začelja

U SABOR MOGU SAMO AKO ZAOKRUŽITE NJIHOVO IME Koliko su biračima zanimljivi ovi kandidati?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I na ovim izborima, birači će osim za listu moći glasovati preferencijalno, odnosno za kandidata kojeg žele vidjeti u saboru. Mnogi su pali u nemilost stranačkog vodstva ili se za njih nije našlo bolje mjesto, pa su na listama poprilično nisko. Do sabora ih vode samo birači.

Plodove političkog rada nada se pobrati HSS-ov Stipe Gabrić Jambo. Osmi je u desetoj jedinici na listi Narodne koalicije. Optužnica, misli, neće mu biti prepreka. 'Vi nećete naći nijednog saborskog zastupnika koji se digao u četiri sata, namirio 120 krava, 20 koza, obišao polja. Ako ja prođem, nije prošao Jambo, prošla je i dobila Neretva', rekao nam je Jambo.

Pročitajte i ovo Skup HDZ-a Preferencijalni glasovi Samo je jedan HDZ-ovac osvojio više glasova i od Plenkovića Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

I HDZ-ov Milijan Brkić bori se glasove birača. Na začelju druge jedinice snage odmjerava s Hasanbegovićem i Bandićem. Preko Facebooka se oglasio sjećanjem na pokojnog oca i dvosmislenom porukom. 'Znao mi je reći da budem ustrajan u činjenju dobra i koliko god me život iskušavao i ljudi povrijedili, moram ostati dostojan svojih riječi i koračati hrabro. Nikad ne mrzi čovjeka i nikada ne razmišljaj o osveti jer jednog dana, sve dobro će se isplatiti', stoji u objavi.

I povratnika Kujundžića u HDZ do sabora vode samo birači. Posljednji je u desetoj izbornoj jedinici. 'Nije smisao ući u Sabor i imati 15 tisuća kuna plaću, ja ionako imam i veću plaću kao profesor sveučilišni, kao šef Zavoda nego raditi i pokazati djelom svojim da se Hrvatska može popraviti', kaže Kujundžić.

Stjepan Mesić, 11. na listi lovi saborski mandat s Narodnom koalicijom. I pjesmom 'Kako je dobro vidjeti te opet'. 'Svi znaju tu pjesmu i mislim da će imati dobar odjek', kaže Mesić.

A predsjednica udruge Hrvatski križni put Bruna Esih 11.-ta u prvoj jedinici na HDZ-ovoj listi. Za nju je važno - suočavanje s prošlošću. 'Hrvatskoj se treba ponuditi novi optimizam, jedna nova motivacija kako bismo svi zajedno ne zbog nas samih, već zbog naših naraštaja pokazali kako Hrvatska treba izgledati', kaže Esih.

Na prošlim izborima, Božo Petrov do sabora s posljednjeg mjesta. Ovaj put - predvodi listu u Dalmaciji. 'S 300.000 glasova mi smo zaštitili sve interese Hrvatske, sad zamislite što bismo mogli s dva ili tri puta više', kaže Petrov.

Zabiti politički gol želi i Anka Mrak Taritaš. Drugi put vodi kampanju po terenu, spotovima i duhovitim sloganima. 'Ne možete očekivati čarobni štapić da se bundeva pretvori u Pepeljugu, ali možete svojim radom imati male korake naprijed. Cilj je da se politika pokaže da politika može biti zanimljiva', kaže Mrak Taritaš.

A koliko će kandidati biti zanimljivi - odlučit će birači 11. rujna.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene