Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"napravit ću što mogu"

Kandidat za ministra obrazovanja: "Nažalost počinjem biti žestoko svjestan u što sam se upustio"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova će Vlada imati 16 ministarstva. Četiri potpredsjednika, od kojih jedan, Boris Milošević, dolazi iz redova manjina. Dio ministara preuzima drugi sektor, a jedan od njih je i Ivan Malenica, koji zbog zaraze koronavirusom danas nije u sabornici. Kandidati za ministre kazali su nam što ih prvo čeka kad preuzmu pozicije.

Neki od ministara iz dosadašnje vlade vratili su se u saborske klupe, dok su na njihova mjesta došla nova imena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KREĆU RASPRAVE PO KLUBOVIMA Plenković i Štromar potpisali dokument: "Nismo prevarili birače, nitko ne ide u izbore da bi bio u opoziciji" Slika nije dostupna Iz redova HDZ-a Oleg Butković ostaje ministar prometa

"Osnovni cilj je pokušat vratit djecu u škole, ako je to ikako moguće uz sve mjere“, kaže kandidat za ministra znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Sabine Tandare Knezović, je li svjestan u što se upustio, odgovara: "Nažalost, počinjem bit žestoko svjestan, ali ovaj, pokušat ću napraviti barem što mogu“.

"Dakle čekamo smjernice Europske komisije, sredstva koja će biti upotrijebljena za likvidnost tvrtki, za očuvanje radnih mjesta, za brži oporavak gospodarstva, ono što je najvažnije za očuvanje zdravstva i sustava zdravstvene skrbi. To je prvo što nas čeka“, kaže Nataša Tramišak, kandidatkinja za ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Mario Banožić, kandidat za ministra obrane kaže da mu je želja privesti kraju nabavku helikoptera i završiti pitanje zatvaranja ponuda aviona. „Ono što ću napraviti do kraja godine sigurno je dugoročni plan razvoja oružanih snaga“, rekao je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene