Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAŽU DA NISU U KAMPANJI

Ima ih posvuda i obećanja dijele šakom i kapom: Doznajte tko su najveći "putnici" među hrvatskim ministrima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Političarima na najvišim dužnostima nikada ne nedostajaje novca za vlastite obveze i putovanja, a sada su mnogi, zbog predstojećih izbora za Europski parlament, ubacili u još veću brzinu.

Ministar ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak je u Baški na Krku najavio obnovu luke novcem EU fondova. Na putu je u ponedjeljak također bio ministar državne imovine Goran Marić. On je u Prevlaci obišao radove na tvrđavi koju je država predala Općini Konavle.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Marić je ministar koji najviše putuje po Hrvatskoj. Od početka godine bio je na ukupno 10 putovanja, ali tvrdi da ona nemaju veze s izborima za Europski parlament.

"Nama je cilj oživjeti svaku stopu u Hrvatskoj, a to najbolje radimo kada smo prisutni u svim gradovima i općinama u Hrvatskoj", rekao je.

Osim Marića, aktivni su ministri Marko Pavić i Tomislav Ćorić. Oni su od ove godine bili na 16 putovanja, svaki po šest u Hrvatskoj i dva u inozemstvu.

Kritike stižu iz udruga, oporbe, ali i HDZ-a

S državnim članovi Vlade često usklađuju i stranačke obveze. U Varaždinu je nedavno veći dio dana Andrej Plenković proveo u ulozi premijera, da bi večer proveo na stranačkom skupu.

"Kada to gledamo s nekog teoretskog stajališta, oni ne rade ništa drugo od onog što teorija od njih očekuje: grade klijentelističku mrežu koja im osigurava reizbor", rekao je Davor Huić, predsjednik udruge Lipa.

Devet sjednica Vlade ove je godine održano izvan Zagreba, a na putovanja su ministri i premijer uvijek odlazili s brojnim poklonima.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (HDZ) tvrdi da je realizirano nekoliko obećanja, ali ne i najvažnije: Zakon o poticanju investicija u Vukovar, koji zapinje u Bruxellesu.

"Unatoč svim naporima koje smo svi napravili, ni Vlada ni ministarstvo još nije polučilo konačnim rezultatom, zakonom", rekao je Pebnava.

Pet mjeseci nakon sjednice Vlade u Puli, kritičan je i istarski župan kritičan Valter Flego (IDS), kojemu je obećano da će se riješiti problem s otpadom i da će Vlada pomoći u sanaciji onečišćenja Raškog zaljeva.

"Dobili smo obećanja da će država to financijski platiti i alimentirati, a do dana današnjeg – ništa", rekao je Flego.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene