Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gust raspored

Dan poslije napada na Markovu trgu: Policija provjerava svakoga tko dolazi, a politički život ide dalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija od danas provjerava svakoga tko dolazi na Markov trg, a sumanuti napad nije prekinuo hrvatski politički život.

Prozori vladina ureda za zakonodavstvo u stradali su jučer u rafalnoj paljbi. U uredu inače radi pet djelatnica, a srećom, u trenutku pucnjave, nije ih bilo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

Nemili napad premijera nije omeo u dnevnom ritmu. Danas je primio sindikalne čelnike.

Osim zakona o radu, resorni ministar Josip Aladrović govorio je i o jučerašnjoj drami. "Osobno mislim da je ovo djelo samotnjaka, nekoga za koga represivni aparat nije mogao znati", rekao je.

Svjesni situacije, sindikalni čelnici smatraju kako prosvjedi i dalje trebaju biti ispred institucija.

"Treba omogućiti građanima da mogu izraziti svoje nezadovoljstvo sa vlašću, prosvjedovati, organizirati druga javna okupljanja a osigurati i pitanje zaštite pri ulazu u Vladu i Sabor", kaže Krešimir Sever.

"Osjećam se sigurno kao i svatko od vas", kaže Nina Obuljen Koržinek. Ali ju brine količina mržnje na društvenim mrežama i portalima. Zakonom će se to postrožiti. A takvi se komentari neće smjeti objavljivati.

"I tu je jako važno da se svaki poziv na nasilje svaki iskaz mržnje, poticanje na govor mržnje ili prijetnje prijavljuju kao što se prijavljuju takva djela u stvarnom životu", dodaje ministrica.

Dan u Banskim dvorima završio je sastankom parlamentarne većine. Sutra zasjeda i Sabor, pod palicom predsjednika Jandrokovića koji je izašao iz samoizolacije, a sutra je i sjednica Vlade.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene