Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz stožera HDSSB-a

Branimir Glavaš: Ovo su moji zadnji parlamentarni izbori. Više u njima neću sudjelovati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reporterka Anita Martinović u stožeru HDSSB-a je pratila razvoj izborne noći.

22:29 - Prve neslužbene rezultate komentirao je za Novu TV utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rezultat SDP-a i HDZ-a HDSSB: Mandat ministra Romića nastavak je loše politike prema poljoprivredi Slika nije dostupna Kritika Mosta Vulin: Most nastavlja politiku Tihomira Jakovine

'Rekao sam da je bitno da HDSSB ostane parlamentarna stranka. Ovi podaci ulijevaju povjerenje da će rezultati biti na radost HDSSB-a. Vjerujem da ćemo sačuvati ova dva glasa. Bitno je da ostanemo parlamentarna stranka. Nisu nas uništili i neće, to će pokazati ovi izbori', rekao je Branimir Glavaš u središnjici HDSSB-a u Osijeku.

Na upit o tome s kim je spreman krenuti u pregovore rekao je kako HDSSB nikad nije trgovao ni sa lijevima ni sa desnima.

'Nikad se nismo prodavali. Željeli smo biti svoji i ostali smo svoji. Bit ćemo i dalje svoji', rekao je Glavaš.

Upitan što ako netko od HDSSB-ovaca na listama dobije više preferencijalnih glasova od njega rekao je kako neka onda taj netko ide u Sabor.

'Ovo su moji zadnji parlamentarni izbori. Više u njima neću sudjelovati. Utemeljio sam HDSSB i on ima sigurnu političku budućnost. neka preuzmu mladi', zaključio je Branimir Glavaš.

21:40 - Prema procjenama rezultata izbora samo Branimir Glavaš ulazi u Sabor.

'Nismo razočarani. Vidjet ćemo što će biti službeni rezultati. Naš glas će se čuti u Saboru. Ne odustajemo od borbe za interese našeg zavičaja. Nije lako. Tko god misli da je lako neka izađe na izbore. Nove opcije dolaze i odlaze. Mi smo konstanta', rekao je predsjednik HDSSB-a, Dragan Vulin.

Na pitanje računa li već HDZ na njihov glas, Vulin je rekao kako je jutro pametnije od večeri te kako će svakako biti konstruktivni u Saboru.

19:40 - 'Večeras nema tamburaša. Nikad skromniji doček u HDSSB-u. Sve ispod tri mandata za HDSSB je neuspjeh', opisala je atmosferu stožeru HDSSB-a u Osijeku, nakon prvih procjena rezultata izbora, reporterka Anita Martinović koja je u Dnevniku Nove TV ugostila Josipa Salapića.

'Zahvaljujem svima koji su dali glas. Vidjet ćemo što će biti. Važno nam je da imamo predstavnika u Sabora. Nastavljamo i dalje u Saboru. Onima koji su nas izabrali zahvaljujemo', rekao je Josip Salapić.

Upitan je i ima li šanse da HDSSB sudjeluje u formiranju Vlade s HDZ-om.

'Sve bitne političke odluke donijet ćemo u danima ispred nas. Odlučit ćemo o daljnjim potezima', bio je jasan Salapić.

'Njihovi tamburaši su u niskom startu i uvijek su spremni zasvirati ukoliko bude potrebe', zaključila je Anita Martinović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene