Obavijesti Video Pretražite Navigacija
regulativa ne valja

Još uvijek se traži vlasnik pitona, susjedi su jako uznemireni: "Nemam problem što netko radi u svojoj kući, ali imam ako to nešto radi protiv moje kuće"

Sve zanima kome pripada kraljevski piton koji je dogmizao ljudima u dvorište prije dva dana. Pa je po tko zna koji put - nastala zbrka zbog divlje, egzotične životinje. I dalje se traži vlasnik pitona iz zagrebačke Trnave.

Naša regulativa, koja ne regulira mnogo, kaže da svi mogu imati bilo koju životinju ako se za nju mogu brinuti. A na kraju životinje zbrinu institucije, nakon što zabrinu užasnute susjede...

Nečiji piton u zoološkom vrtu čeka da se netko javi, ako uopće zna da ga je zmija napustila i ako on nije napustio zmiju. Oni kod kojih je potražila sreću, još su pod dojmom.

"Evo ja sam sjedila na svojoj ovoj bakici, moja prijateljica Marta je sjedila preko i pričale smo. U jednom trenutku nam se učinilo da vidimo zmiju, onda smo se digle...", prepričava Biljana Kezerić iz Trnave reporterki Barbari Golji.

A ne spušta se s prvog kata njezina šogorica koja se zmija strahovito boji. Od jučer nije kročila u dvorište. "Užas, kud je baš tu došla, kvragu", komentira Snježana.

A pitaju se i susjedi kako je piton uopće došao tamo i je li izlegao jaja.

"Nije mi ugodno kad mi dolaze tuđi psi i mačke, a pogotovo ove egzotične - to da ni ne pričam", govori Mandica Kezerić.

"Ja sam tu 50 godina, nikad se nije desilo, ni zmijica kamoli nešto od metar i pol. Ja nemam problem što netko radi u svojoj kući, ali imam protiv ako to nešto radi protiv moje kuće", izjavio je Ivica Pavlović.

Uzgajivač koji ih u kući ima 120, kaže zmija može sama tri tjedna, ako je dobro zatvorena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nismo daleko od toga Pogoršanje epidemiološke situacije prijeti Hrvatskoj i turizmu: "Tko god je otišao u crveno nije imao dobru sezonu"

Pročitajte i ovo Učionica, ilustracija - 3 UČENICI, STUDENTI I RODITELJI ZABRINUTI Dnevnik Nove TV doznaje koji su planovi za početak nastave: "Mjere i modeli od prošle godine pokazali su se dobrima tako da je sve spremno i za najcrnje scenarije..."

"Najčešće ljudi ne zatvaraju dobro terarije, a zmija može kroz vrlo mali prostor proći, a oni ostave zraka da ima, da bude bolje, a zmija se kroz te male otvore može vrlo lako provući", objasnio je uzgajivač zmija, Neven Vrbanić.

"Kazne su vrlo jasne - do 30 tisuća kuna, za napuštanje životinja, ovo je vrlo jasno da se radi o napuštanju životinje, s obzirom na to da životinja nije tražena. Pa ona ne bi uopće smjela biti u Europi, Hrvatskoj", rekao je Luka Oman, predsjednik Prijatelja životinja.

Od potrage je davno odustala vlasnica pitonke iz Markuševačke Trnave, ali i od davanja izjava, jer kaže da su je vrijeđali kad ju je javno tražila.

Ne znamo koliko je, ni kakvih životinja u Hrvatskoj, znamo samo - da ih sve slobodno možemo imati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene