Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Južina pa bura

Još malo topline uz kišu, a onda veliko zahladnjenje. Provjerite kakvo nas vrijeme čeka

Uz južinu toplije, ali i promjenjivije vrijema, ni oborine neće izostati. Pri tom će najveći dio i ovaj put pripasti Jadranu i predjelima uz Jadran gdje kiša lokalno može biti obilnija. Još toplije očekuje nas u subotu, a onda slijedi jače zahladnjenje koje će se značajnije osjetiti u kopnenom dijelu zemlje.

U središnjoj Hrvatskoj posvuda oblačnije, mjestimice s kišom, a bit će vjetrovito i toplije. Puhat će umjeren jugozapadnjak, a temperatura će biti od 9 do 12 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Magla svuda oko nas Očekuje nas oblačan i kišan tjedan, ali i za siječanj neočekivano toplo vrijeme: Temperature na moru i do 15 stupnjeva Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Nova promjena vremena postupno će zahvatiti cijelu Hrvatsku, pripremite kišobrane i nepromočivu obuću

Većinom oblačno, povremeno s kišom bit će i u Slavoniji i Baranji. Uz južinu temperatura će i ovdje porasti, najviše dnevne vrijednosti idu i do 12 stupnjeva.

Najviše kiše očekuje se na sjevernom Jadranu i u predjelima uz Jadran. U gorju bi moglo biti i susnježice, no neće biti osobito hladno, ne onako kako to sredinom zime ovdje obično bude. Razlog je južina, jugozapadnjak i toplina koju nosi. Dnevna temperatura bit će oko 7 stupnjeva, a na sjevernom Jadranu 10 do 12.

I u Dalmaciji prema večeri može biti obilnije kiše i izraženijih pljuskova. U zaleđu, i susnježica. Puhat će većinom jako jugo, a temperatura će biti od 10 do 13 stupnjeva.

U subotu nas na kopnu očekuje djelomice sunčano. U noći na nedjelju naoblačenje, potom kiša, a uz osjetan pad temperature u unutrašnjosti će tijekom dana biti i susnježice i snijega.

Na Jadranu u subotu pretežno sunčano te uz južinu i razmjerno toplo. Potom i ovdje naoblačenje s kišom koje će se zadržati tijekom nedjelje, a u Dalmaciji i dio ponedjeljka. U nedjelju će prolazno zapuhati bura. Nakon južine uz buru će temperature biti malo niže.

Detaljniju prognozu možete pogledati u videu priloženom u galeriji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene