Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nevjerojatna reakcija

Jandroković nakon potresnog svjedočanstva zastupnice: "Dovodite me u vrlo neugodnu situaciju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, našao se na udaru žestokih kritika na društvenim mrežama zbog upozorenja kojeg je uputio zastupnici Ivani Ninčević Lesandrić tijekom rasprave o izglasavanju nepovjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću u četvrtak.

Nakon potresnog svjedočanstva Ivane Ninčević Lesandrić o tome kako je nakon spontanog pobačaja bila podvrgnuta postupku kiretaže bez anestezije te njenog apela Kujundžiću da se to više nikad ne dogodi niti jednoj ženi u Hrvatskoj, reagirao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković. "Kolegice Lesandrić, pa dobro nemojte, sad iznosite jednu vrlo intimnu stvar i dovodite me u vrlo neugodnu situaciju", rekao je predsjednik Sabora.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, predsjednik Sabora Parlamentarni izbori 2024 Gordan Jandroković: ''Milanović i SDP pokušavaju razmontirati pravni poredak'' Gordan Jandroković ON ZNA KAKO POLITIČKI PREŽIVJETI Tko je Gordan Jandroković? Stajao je uz bok svim predsjednicima HDZ-a, a Milanoviću je odgovorio fotografijom u kupaćima

"Svezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo bez anestezije. Strugali su mi maternicu bez anestezije. To je bilo mojih 30 najmučnijih minuta u mom životu. To je 30 minuta ponižavanja svake žene. Namjeravate li ovo promijeniti i kada", bilo je prethodno pitanje Ninčević Lesandrić ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

On je, međutim, ustvrdio da se takvi zahvati u Hrvatskoj ne rade bez anestezije. "Ako hoćete, dostavite mi medicinsku dokumentaciju pa ću vidjeti o čemu se radi", rekao je ministar.

Ninčević Lesandrić se pozvala na povredu poslovnika jer "ministar govori neistinu".

"Radi se na taj način jer sam ja to doživjela. I tisuće žena vam je potpisalo peticiju, samo za Petrovu bolnicu tri i pol tisuće. Molim vas nemojte lagati nego napravite nešto da se ovo promijeni", rekla je Ninčević Lesandrić nakon čega je Jandroković reagirao.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene