Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lice na dnu zamrzivača

Novi šokantni detalji suđenja Smiljani Srnec: "Jasmini nije bilo pomoći, glava joj je bila razorena"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju Smiljani Srnec pročitan je šokantan iskaz medicinskog vještaka.

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec. Osumnjičena je da je ubila sestru Jasminu Dominić i njezino tijelo 19 godina čuvala u zamrzivaču.

Pročitajte i ovo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece OŠ Ribnikar u svibnju je pogodila tragedija Suđenje Otac dječaka ubojice šokirao sve u sudnici: Njegove riječi iznenadile prisutne

U utorak je svjedočila Smiljanina kći Katarina, koja je rekla da joj je Smiljana pomagala odleđivati škrinju 16. veljače, dan kad je Jasminin leš otkriven, a danas je pročitan nalaz vještaka Josipa Škavića.

Iz nalaza se vidi kako je Jasminino tijelo nađeno u neprirodnom položaju, sa zdjelicom okrenutom prema gore, savijena u struku. Lijeva joj se strana lica oslanjala na dno zamrzivača. 

Vještak je zaključio da je Jasmina umrla zbog višestrukih prijeloma kostiju lubanje s ozljedom mozga. Jasmina je vjerojatno ležala ili je spavala kad je ubijena. 

Ubijena je s pet ili šest jakih tupih udaraca od kojih nastaju takve ozljede da smrt nastupa vrlo brzo i žrtvi nema pomoći. 

Vještak je u svom nalazu utvrdio da ženska osoba uobičajene prosječne fizičke konstitucije i težine može spremiti mrtvo tijelo ženske osobe visine približno 170 centimetara, sitnije građe i težine do 60 kilograma u zamrzivač. 

Jasmini su u želucu našli krv. 

"Žrtva je bila živa dok je dobila najmanje jednu, prvu ozljedu. Nije to toliko velika količina krvi da bi to trajalo duže vrijeme. Mogla je biti progutana u prvom dijelu ozljeđivanja", rekao je između ostalog vještak. 

Na pitanje jesu li sve ozljede nastale istim intenzitetom, rekao je: 

"Možemo govoriti isključivo o snazi svih udaraca, a nije moguće zaključiti je li neki bio manjeg, a neki većeg intenziteta. Kompletno je razoren čitav dio baze i jedan dio svoda lijevo čeono i lijevo sljepoočno. Ja mogu govoriti samo o kompleksu ozljeda. Svaka od ozljeda mogla je dovesti do poremećaja svijesti od ošamućenosti do besvjesnog stanja, a skup svih ozljeda sigurno je doveo do toga. Ne možemo izdvajati pojedine ozljede", prenose 24sata

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene