Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše vrijeme nastavlja se tijekom dana

NEVRIJEME U ISTRI Olujni oblaci dan pretvorili u noć, turisti pobjegli s plaža

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Današnje nevrijeme pogodilo je veliki dio Hrvatske, a nije zaobišlo ni sjeverni Jadran. Jak vjetar zabilježen je danas u Istri, a u videima koje vam donosimo možete pogledati i kako je to izgledalo s udarima munja.

Snimka s Krka prema Rijeci pokazuje munje nad istarskim nebom.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Vodostaj rijeke Save visok vodostaj VIDEO Pogledajte kako je jutros izgledala Sava u Zagrebu

Današnji dan u dijelovima Istre obilježila je jaka i učestala grmljavina te silovit pljusak, a na dijelovima obale neugodan sjeverozapadnjak. Do 11 sati najjači udar vjetra zabilježen je u Poreču, a iznosio je čak 68 km/h, piše Istramet.

U jednom je trenutku shelf cloud dan je pretvorio u noć uz olujan vjetar koji puše iz centra sustava u raznim smjerovima. Najviše kiše palo je u Dajli kraj Novigrada, čak 49 mm. Meteorološka postaja u Novoj Vasi zabilježila je 48 mm, a obilna kiša pala je i u dolini rijeke Mirne, do 40 mm. Na području Novigrada je 10 minuta padala tuča.

Vrlo nestabilno vrijeme uz mogućnost jačih lokalnih nestabilnosti očekuje nas i idućih sati, a pritom lokalno može biti i jačeg grmljavinskog nevremena. Iako Meteoalarm nije izdao upozorenje za olujan nalet sjeverozapadnjaka, u nastavku dana njega može biti i drugdje uz obalu.

Prema prognozi DHMZ-a, na sjevernom Jadranu mjestimični su udari sjevernoistočnog vjetra, u noći u Velebitskom kanalu do 65 čvorova.

Mjestimične nevere na sjevernom Jadranu mogu se očekivati i navečer i u noći postupno.

Sa sjeverozapada se prema Jadranu primiče dolina s hladnom frontom.

Oblaci potjerali turiste s plaža

I dok je nevrijeme s kišom i tučom zahvatilo sjeverozapadni dio poluotoka, jug Istre je pod oblacima, ali bez kiše. No, najava lošeg vremena i oblaci su s plaža potjerali brojne turiste koji su automobilima iz svih obližnjih mjesta pohrlili u središte Pule.

Prema podacima Policijske uprave istarske, kolone vozila su i pred državnim graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, a na izlazu prema Sloveniji kolona vozila je duga oko pet i pol kilometara. Na Istarskom ipsilonu također je pojačan promet, a pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona vozila je također oko pet kilometara.

Inače, tijekom jutra na području Istre dogodila se samo jedna prometna nesreća i to na području Poreča gdje nitko nije ozlijeđen već je počinjena samo materijalna šteta.

Što se tiče četvrtka, u prvom dijelu dana u unutrašnjosti bit će umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, uglavnom na istoku i u gorju.

Poslijepodne će stići razvedravanje sa zapada. Na sjevernom Jadranu pretežno će biti sunčano, a u Dalmaciji uz povremeno više oblaka mjestimice kiša i pljuskovi, češće u prvom dijelu dana.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, na Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna bura.

Najniža jutarnja temperatura u četvrtak između 10 i 15, na Jadranu od 18 do 23. Najviša dnevna između 18 i 23, na Jadranu od 23 do 28 °C.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene