Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte video

Jako jugo na većem dijelu Jadrana izazvalo probleme: U Zadru zapuhao najjači vjetar zabilježen posljednjih nekoliko godina, u Labinu udari i do 120 km/h

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujno jugo na većem dijelu Jadrana izazvalo je probleme u pomorskom prometu. HAK javlja o prekidu brojnih trajektnih i katamaranskih linija.

Najjači vjetar zabilježen u posljednjih nekoliko godina zapuhao je subotu poslijepodne u Zadru, gdje je prosječna brzina juga dosegla 20 m/s, a izmjereni su udari do 105 km/h, javlja Dalmacija Danas. Na području Dubrovnika očekuje su udari i do 140km/h. 

Pročitajte i ovo Gužva Užasne gužve FOTO/VIDEO Kaos zbog radova na mostu, građani stoje u kolonama: "Sigurno ću zakasniti i doći živčana na posao" Kolona na A3 nakon prometne nesreće HAK poziva na oprez Nesreća na zagrebačkoj obilaznici, stvorila se višekilometarska kolona: ''Kaos je!''

Jako jugo probleme stvara i u Istri. Istramet javlja o jakoj kiši uz čestu kišu, pljuskove i grmljavinu, naročito poslijepodne i navečer kada stiže glavnina pogoršanja vremena. Udari juga na Fortici u Labinu su dostizali do čak 122 km/h.

Snažne valove i udare vjetra na rtu Kamenjak pogledajte u videu. 

 

 

Lokalno su moguće i obilnije oborine. Puhat će umjereno i jako jugo s olujnim, a na moru ponegdje i orkanskim udarima. Jugo će u drugom dijelu dana naglo okrenuti na jugozapadnjak i pritom malo oslabjeti. 

HAK javlja o prekidu brojnih trajektnih i katamaranskih linija. 

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektne linije: Makarska-Sumartin, Šibenik- Kaprije- Žirje, Biograd-Tkon, Zadar-Preko, Zadar-Brbinj, Sestrunj-Zverinac, Bršanj-Rava, Porozina-Brestova, Ubli-Vela Luka-Split, Vis-Split, Trogir-Drvenik V-Drvenik M, Drvenik-Sućuraj, Lopar-Valbiska. 

U prekidu su i katamaranske linije: Split-Hvar-Split, Zadar-Sali-Zaglav, Zadar-Iž Mali-Iž Vel. Rava-Mala Rava, Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac- Božava-Brbinj, Split-Hvar-Korčula, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Sobra-Šipan-Dubrovnik, Split-Rogač-Milna, brodske linije: Ilovik-Mrtvaška-Mali Lošinj, Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice, Zadar-M.Iž-V.Iž-M.Rava-Rava, Zadar-Preko, Vodice-Šepurine-Prvić luka-Zlarin-Šibenik, Mali Lošinj-Unije-Susak.

Brod na liniji 415 Vrgada-Pakoštane-Biograd ne pristaje u luku Pakoštane. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene