Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lista čekanja

VELIKA NAVALA Zagrebačka srednja škola za koju je potrebno položiti prijamni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka gimnazija MIOC je škola za koju postoji lista čekanja.

Kako bi MIOC, matematičku gimnaziju upisali doista najbolji, u školi je uveden - prijamni ispit. Tako će se moći upisati i netko tko "rastura" matematiku, a ima četvorku iz tjelesnog.

Pročitajte i ovo Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja" Ilustracija (Foto: Thinkstock) Posvađane majke na Facebooku Došli na nastavu u trenirkama pa poslani na razgovor pedagogu: "Zna se što je za školu", "Što fali tuti?"

Gužva zbog znanja. Na prijamnom ispitu u MIOC-u bilo je čak 300 osmaša. Među njima i Christopher Duarte iz Metkovića. 'Bio bih ponosan na sebe da upadnem', kazao je Christopher.

Popularni MIOC upisuje dvjestotinjak najboljih učenika - svi s prosjekom 5,0. Zato su ove godine, kao jedina škola u Hrvatskoj, uveli dodatnu provjeru iz matematike.

'Učenik koji je imao možda jednu ili dvije četvorke nije imao šansu biti upisan u našu školu. A zaista to ne bi trebalo biti tako', rekla je Ljiljana Crnković, ravnateljica 15. Gimnazije.

Uz ocjene iz osnovne škole, ispit iz matematike donijet će im najviše pet bodova. Konkurencija je oštra i u ostalim školama jer više od trećine osmaša u Hrvatskoj osnovnu školu završava s odličnim uspjehom.

'Osnovne škole iz godine u godinu gube kriterij. Dođu s 5,0 a nemaju neka osnovna znanja', kazao je Revik Nuss, profesor kemije u 15. gimnaziji.

U Hrvatskoj i dalje ne postoje dugoročne preporuke što bi osmaši trebali upisati. Najviše ih želi u gimnaziju, dok su se za, primjerice, parketara i dimnjačara prijavila tek četvorica učenika.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene