Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema odmora

Bijeli Božić stvorio im solidne probleme: Izletnici zaglavili na Dinari, terenac im potpuno zatrpao snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska gorska služba spašavanja i ove blagdane provodi radno. Najavljeni snijeg iznenadio je grupu izletnika pa im je terenac u subotu ujutro ostao zarobljen na Dinari.

HGSS-ovcima je i ovaj blagdan radni. Grupa izletnika krenula je terencem na Dinaru, a onda ih je zarobio snijeg kojega su meteorolozi ranije najavili.

"Snijeg na planinama – potreban oprez
Sinoć je neoprezna grupa izletnika krenula terenskim automobilom na Dinaru. Zanoćili su u skloništu Pume pod velikom Duvjakušom. Po noći je počeo padati snijeg i automobil je ostao blokiran", napisali su na Twitteru.

Zatvorena autocesta

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za sve skupine državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Kikovica, Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila) na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog te lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica.

Zimski uvjeti na većini cesta

Inače, zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) na dionici Stubica-Zdihovo-Kupjak-Delnice i državnu cesti DC1 Vaganac-Udbina-Gračac-Knin. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale je obvezna zimska oprema.

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama prema Rijeci mogu voziti autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice te zatim starom cestom DC3 kroz Gorski kotar do Rijeke, a prema Dalmaciji i obratno autocestom A1 do čvora Sveti Rok i zatim državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. U Lici mjestimice pada snijeg.

Pročitajte i ovo Boris Omrčen iz HGSS-a ''Nema veze što je rođendan'' "Naša obveza je pomoći": Pogledajte kako su dobro raspoloženi HGSS-ovci iznenadili kolegu koji rođendan provodi spašavajući druge

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poplava kod Vrgorca Nakon tjedan dana strašne poplave u Kokorićima razina vode počela opadati: ''Vjerujemo da ulazimo u razdoblje otjecanja''

HAK na svojim stranicama upozorava na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost te na moguće odrone. Do 15. travnja 2021. godine, obvezna je zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, podsjećaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene