Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon rebalansa

Izvjesno je kako će jedan od Vladinih planova za ovu godinu podbaciti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon predstavljenog rebalansa proračuna, izvjesno je da će jedan od Vladinih planova za ovu godinu podbaciti – plan o zaradi na neiskorištenoj državnoj imovini.

Ministar državne imovine Goran Marić imao je u planu ove godine zaraditi milijardu i 400 milijuna kuna na državnoj imovini, ali je rebalansom plan smanjen na 800 milijuna. Dosad se uspjelo zaraditi manje od 400 milijuna kuna. Zarada na državnoj imovini jedan je od tri Vladina stupa za smanjivanje javnog duga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna demantirao oporbu Ministar Marić u Saboru: "Ne smanjuju se sredstva za obnovu, povećavaju se" Putanja javnog duga PRIJEDLOG REBALANSA PRORAČUNA Marić: ''Inflacija je u ovim uvjetima najizazovnija varijabla, ali ne odustajem od gospodarskog rasta''

„I dalje ostaje integralni dio ukupnog smanjivanja javnog duga. Ako je on možda ove godine nešto ispod originalnog plana, s druge strane imamo jači i bolji rezultat onoga drugog dijela fiskalne konsolidacije. Deficit je ipak niži od originalno planiranog za 2,5 milijarde kuna i onda temeljem svega toga sigurno možemo planirati nastavak trenda smanjivanja udjela javnog duga u BDP-u“, poručio je ministar financija Zdravko Marić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene