Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na 4 dana

PREDSJEDNICA SELI U RODNI KRAJ "Osigurali smo joj ured s prekrasnim pogledom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Pantovčaku se dovršavaju posljednji detalji selidbe ureda predsjednice. No, nije riječ o trajnoj, već ponovno o privremenoj lokaciji ureda. Osmog studenog, Kolinda Grabar-Kitarović sa suradnicima seli u rodni kraj, Primorsko-goransku županiju.

Za desetak dana - predsjednica i službeno doma. U četiri dana obići će županiju. Naglasak želi staviti na Gorski kotar, pa će umjesto na Grobniku, spavati u vojarni u Delnicama. Ured će joj biti zgrada županije, a domaćin se trudi ostaviti dobar dojam.

Pročitajte i ovo Klizište na Pantovčaku - 3 Stari problem FOTO/VIDEO Uzbuna na Pantovčaku - aktiviralo se klizište: ''Situacija nije bezazlena'' Klizište na Pantovčaku - 4 Oglasili se Grad i Ured predsjednika FOTO/VIDEO Drama na Pantovčaku: Aktiviralo se klizište

''Predsjednici smo osigurali ured u našoj zgradi županije, na vrhu s prekrasnim pogledom na Rijeku, sa dvije sale za sastanke, gdje će primati građane, gdje ćemo odraditi sastanke s našim pročelnicima i gradskim pročelnicima'', rekao je Zlatko Komadina, primorsko-goranski župan.

Peti je to put da predsjednica seli ured s Pantovčaka. Njezina turneja po Hrvatskoj počela je prošle godine u Splitu, nastavila se u Puli. Posjetila je i Vukovarsko-srijemsku i Zadarsku županiju. Tamo je obilazila otoke. Radila u tvornici ribe. Čak i vozila trajekt. Pola godine poslije, u Otočnom saboru su zadovoljni. Predsjednica je, kažu, potaknula izmjene zakona o otocima.

''Nakon razgovora nastala je izmjena pravilnika o povlaštenom prijevozu, gdje sada otočani mogu povlašteno putovati ne samo na svoj otok, već i na otok koji nije njihov'', rekao je Denis Barić, predsjednik Otočnog sabora.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, u čijem je gradu boravila prošle godine, ne vidi posebne benefite od posjeta.

''Mislim da je to približavanje terenu i to pozdravljam i to je dobro. Ali stvarni problemi su tu. Rješavanje je ipak na nekome drugome - predsjednica nema ni ingerencije. Ipak, predsjednicu će u rodnom kraju dočekati brojni problemi. Pogotovo u Gorskom kotaru, koji se bori s bijelom kugom i čestim elementarnim nepogodama'', rekao je Baldasar.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene