Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Otvorena do 2. rujna

Velika izložba Zlatana Vehabovića u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izložba suvremenoga hrvatskog slikara Zlatana Vehabovića "Tamno bijela zemlja", postavljena u sklopu ciklusa site-specific izložbi, predstavljena je novinarima u četvrtak u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu.

Zlatan Vehabović istaknuo je kako je uzbudljivo i zabavno testirati sebe i vidjeti možeš li iznijeti veliki projekt. "Sve moje izložbe do sada bile su antiteze velikih projekata, i načini kako bih ih radio, i načini kako bih ih primarno koncipirao", rekao je dodavši kako je to uvijek bila neka njegova, krajnje intimistička i osobna metodologija na djelu, gdje bi svaku stvar revidirao u vrlo kratkim intervalima. 

Pročitajte i ovo Tomislav Horvat David u Obloku Dan po dan, šibicu po šibicu, i tako već 17 godina: Tomislav Horvat ima neobičan hobi Smotra Boškarina, ilustracija - 1 Dugogodišnja tradicija Smotra boškarina u Kanfanaru: " To je simbol Istre, nekada je bio jedino prijevozno sredstvo i zamjenjivao je traktor"

Naglasio je kako je uglavnom nastajala jedna po jedna njegova slika te dodao kako je svaka imala svoje vrijeme i nastajala u nekoj svojoj vremenskoj jedinici.

"Dugo sam tako slikao, a u smislu koncipiranja, iz ove današnje perspektive mi se čini da je sve bilo pod nekim labavim kišobranom primarne ideje i onda bih išao raditi jednu po jednu stvar", napomenuo je.

Ocijenio je da je u svijetu umjetnosti zanemarena činjenica koliko je iskustvo života teško prenijeti u umjetnost i k tome biti autentičan. "Živimo u vremenu u kome je prag za pristup tom klubu, nazovimo to umjetničkom scenom, iznimno nizak", rekao je dodavši kako smatra da je razlog tome poprilično banalan.

Istaknuo je kako je umjetnost krajnje raznolik teren koji pod kišobranom tog termina objedinjuje toliko međusobno različitih izraza. Time dolazimo, naglasio je, do jednostavne činjenice da nisu svi publika za sve, pratimo uske niše svojih interesa i ne dovodimo u pitanje ljude i prakse izvan te sfere.

Izložba se u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu otvara večeras i ostaje otvorena do 2. rujna.

Glavni je kustos izložbe Branko Franceschi.

Zlatan Vehabović rođen je 1982. u Banjoj Luci. U Zagrebu je 2000. godine završio Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna. Školovanje nastavlja na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje je 2006. godine diplomirao slikarstvo u klasi prof. Zlatka Kesera. Iste godine dodijeljena mu je nagrada za najbolji diplomski rad.

Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2007. godine upisuje poslijediplomski doktorski studij slikarstva, a od 2016. godine na istoj instituciji radi kao asistent na Slikarskom odsjeku. Od 2006. izlagao je na desetak samostalnih izložbi u Hrvatskoj i sudjelovao u preko četrdeset skupnih izložaba u Hrvatskoj i inozemstvu. Za svoj rad primio je brojne nagrade i priznanja.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene