Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STRANAČKI IZBORI

"SLUŽE NAM NA PONOS" Potvrđeno svih osam kandidatura za predsjednika SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izborna komisija SDP-a potvrdila je valjanost svih osam kandidatura za predsjednika stranke. Glavni odbor SDP-a odlučuje o svemu u subotu.

Unutarstranački izbori u SDP-u ulaze u završnu fazu. Nakon što je izborna komisija stranke potvrdila valjanost svih osam kandidatura za predsjednika SDP-a, okupilo se i Predsjedništvo, a Glavni odbor o svemu odlučuje u subotu. 

Slijedi službena kampanja, u koju neki od kandidata ulaze s međusobnim optužbama. Korak su bliže do mjesta nasljednika Zorana Milanovića - svih osmero kandidata SDP-a ima valjane kandidature.
"Dovoljno je imati 1001 potpis, to je nešto što je najbitnije..", kaže Ranko Ostojić, jedan od kandidata za predsjednika SDP-a. 

Dvostruke potpise izborna komisija je poništila. Većina ih je ionako skupila puno više od potrebnog. "I da pokažu da imaju nešto veću podršku, to demonstriraju brojem potpisa", kaže Arsen Bauk, a Milanka Opačić misli da neće biti nikakve sumnje u bilo kakvu neregularnost u izborima. 

Nenad Stazić
kaže da SDP ima više kandidata koji se "sasvim kolegijalno odnose jedan prema drugome i služe nam na ponos".

Davor Bernardić proziva za prljavu kampanju. "Pojedine interesne skupine, njihovi eksponenti, cilj im je da SDP bude podijeljen, da bude slab, da bude na koljenima i moja poruka njima je - to nećemo dopustiti", poručuje Bernardić.

Nemire je izazvao saborski zastupnik Ivan Klarin koji podržava Orsata Miljenića. Posumnjao je u 10 i pol tisuća potpisa koje je prikupio Bernardić i tražio je njihovu provjeru.

"Ja sam reagirao nakon toga što su me članovi SDP-a nazvali i upozorili da se njihovo ime nalazi na potpisu kandidature podrške gospodina Bernardića, a da oni nisu dali taj potpis", kaže Klarin.

No, komisija je kandidaturu proglasila valjanom. A u Klarinovu obranu stao je Miljenić rekavši da cijeni što je pod svojim imenom i prezimenom podnio prijavu tijelu koje se treba o tome brinuti i što nije radio nikome iza leđa.

U SDP-u objašnjavaju da dokaza za falsificiranje potpisa nema te da nijedno stranačko tijelo to ne može niti će provjeravati. Poručuju da, ako je netko posegnuo za nemoralnom radnjom, to ide na njegovu dušu.

"Oni koji su nabrijavali ili frizirali broj potpisa morat će zapravo odgovarati prema svojim biračima", poručuje Mihael Zmajlović, a Domagoj Hajduković vjeruje da je cijeli proces sakupljanja potpisa bio regularan, te da je potrebno "samo" tisuću potpisa. 

Kandidature treba u subotu potvrditi Glavni odbor, a nakon toga počinje službena kampanja.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene