Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP traži novog lidera

Još se jedno ime sve glasnije spominje u utrci za Milanovićevog nasljednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP bira Milanovićeva nasljednika i svakim danom sve je više kandidata. Tko će to biti, doznat ćemo u prosincu. Zasad je većina oprezna. Logično, još nisu svi istaknuli svoje kandidature.

Sve glasnije spominje se kandidatura Orsata Miljenića. Njezina se najava očekuje u sljedećih nekoliko dana, podržat će ga, doznajemo, Siniša Hajdaš Dončić i još neka poznata SDP-ova imena.

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

Miljenić će, smatra dio SDP-a, dati moderniji smjer, za razliku od Ranka Ostojića kod kojeg se po prvim izjavama vidi isticanje antifašizma i pozivanje na stare SDP-ove tradicije poput oslovljavanja svog šefa kampanje Drugom.

U kampanji računaju na sve SDP-ovce. 'Mi komuniciramo sa svim članovima jer su ovo takvi izbori, jedan član - jedan glas, svaki član SDP-a imat će priliku procijeniti tko je najbolji i koga vide na čelu SDP-a u idućem razdoblju', kaže Peđa Grbin.

Na čelu SDP-a, htio bi biti i Tonino Picula. Kolege koji su ga, poput Zlatka Komadine podržavali, sada mu zamjeraju jer stranku misli voditi iz Bruxellesa.

Tko će biti dio njegovog tima, ne otkriva. 'Zamolit ću za suradnju i ljude koji nisu toliko poznati hrvatskoj javnosti, ali ni u okviru SDP-a, a imaju pregršt ideja', rekao je Picula.

Da ima novih ideja, misli i Domagoj Hajduković. Zasad najmlađi kandidat misli da stranka mora postati, kako kaže, uključiva. 'Treba postati stranka na braniku ljudi koji žive od svog rada, trebamo postati uključiva stranka. SDP nije zidom ograđen od društva, trebamo uključivati druge koji nisu u stranci, sindikate, nevladine udruge', kaže Hajduković.

Ivan Račan i Franko Vidović, prije vrlo blizak Zoranu Milanoviću, javno su stali uz Hajdukovića. No kandidata bi moglo biti još. Čeka se što će odlučiti Davor Bernardić pa i Rajko Ostojić. No, novi predsjednik SDP-a, neće biti samo to. Izborom novog šefa, SDP-ovci biraju i potencijalnog kandidata za premijera na sljedećim izborima. Kad god oni bili.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene