Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačni rezultati u ponedjeljak

Izbori u SDP-u: U drugi krug idu Bernardić i Ostojić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održani su još jedni izbori u SDP-u, drugi u godinu dana, a za čelno mjesto u stranci bilo je čak sedam kandidata. Prema privremenim rezultatima u drugi krug idu Davor Bernardić i Ranko Ostojić.

22:35 - 'Prije svega se zahvaljujem na fer borbi svojim kandidatkinjama i kandidatima i čestitam što smo uspjeli sačuvati obraz SDP-a, dostojanstveno se borili i siguran sam da će biti tako i u drugom krugu. Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore, koji su dali glas, prepoznali viziju SDP-a za koju ću se boriti i u drugom krugu.

Pročitajte i ovo Liste Rijeke pravde - 1 Jesu li partneri dobili previše? Ne misle svi da su liste Rijeke pravde – pravedne: "Peđa Grbin bi više trebao osluškivati teren" Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija''

Želim reći da SDP danas zaista ima praznik demokracije, čestitam naravno, i Davoru, ali ja nikad ne odustajem. U SDP-u smo se naučili da se borimo. Prema tome Davore, neće biti lako. SDP je pobijedio, siguran sam da će pobijediti i iduću subotu, a ja i on ćemo biti u prilici da držimo pobjedničke govore', rekao je Ranko Ostojić.

22:25 - 'Danas je pobijedio SDP. Sretan sam i ponosan i zahvaljujem svim članovima i članicama koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su mi ukazali svoje povjerenje i podršku. Čestitam Vesni, Gordani, Karolini, Toninu, Orsatu i Ranku koji je izborio ulazak u drugi krug. Mislim da smo pokazali da smo velika stranka i mislim da smo pokazali kako se bori dostojanstveno i za SDP i za Hrvatsku i hvala svima na korektnoj kampanji.

Mojim kolegicama i kolegama, protukandidatima na ovim unutarstranačkim izborima želim poslati poruku - SDP vas treba i naći ćemo načina kako da vas uključimo u rad SDP-a za izgradnju boljeg i modernijeg društva, društva jednakih šansi. Ono što nas čeka kao SDP-ovce je izgradnja boljeg društva i promjene u Hrvatskoj, smanjivanje društvenih nejednakosti, borba za ljude koji žive od svog rada i borba za društvo jednakih šansi'', rekao je nakon objave rezultata Davor Bernardić.

22:02 - Rezultati su poznati na 91 posto biračkih mjesta. Objavljeni su privremeni rezultati, a konačne rezultate objavit će u ponedjeljak u 14 sati.

Izašlo je oko 18.000 članova stranke na birališta.

Glasalo je oko 50 posto birača, a nevažećih je listića bilo 0,25 posto.

Davor Bernardić je dobio 7924 ili 46 posto glasova, Ranko Ostojić 3926 glasova ili 22,79 posto.

Iako se radi o privremenim rezultatima za pretpostaviti je, da će i nakon konačnih rezultata u ponedjeljak, u drugi krug ići Davor Bernardić i Ranko Ostojić.

Davor Bernardić - 7924, 46 %
Ranko Ostojić - 3926, 22,79%
Orsat Miljenić - 3010, 17,47%
Tonino Picula - 1957, 11,36%
Karolina Leaković - 206 glasova, 1,20%
Vesna Škulić - 36, 0,21%
Gordana Sobol - 166, 0,96%

Održani izbori u SDP-u

Za čelnu dužnost u stranci kandidiralo se sedam članova i članica SDP-a: Tonino Picula, Ranko Ostojić, Orsat Miljenić, Davor Bernardić, Vesna Škulić, Gordana Sobol i Karolina Leaković.

Prema prvim neslužbenim rezultatima u vodstvu je Davor Bernardić, a u drugi krug mogao bi ući i Ranko Ostojić.  Prema također neslužbenim informacijama, na unutarstranačke izbore u SDP-u izašlo je oko 50 posto birača, što je oko 18.000 članova. To je manja izlaznost u odnosu na izbore u travnju kada su se za mjesto čelnika stranke natjecali Zoran Milanović i Zlatko Komadina i kada je na izbore izašlo nešto više od 20.000 članova.

Idući krug izbora za novog predsjednika SDP-a održat će za tjedan dana, a konvencija, na kojoj će se birati ostala stranačka tijela, 3. prosinca.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene