Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRESICA SLOBODNE HRVATSKE

Ivan Pokupec, čovjek koji je jajima zasuo Ministarstvo zdravstva: "Kujundžić je kao ministar koristan koliko i vreća brašna"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni tjedan dana nakon što su iz stranke Slobodna Hrvatska zasuli vrata na Ministarstvu zdravstva jajima, ispred zgrade HDZ-a ta je stranka održala konferenciju za novinare.

Ivan Pokupec, jedan od supredsjednika stranke, kazao je kako se oni "slučajem Kujundžić" bave više od godinu dana. "Mi smo pripremili jednu lijepu, odmjerenu, civiliziranu izjavu, međutim, ja sam upravo odlučio da nećemo više tako. Unaprijed se ispričavam svojim kolegama", kazao je Pokupec.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

"Htio bih javnosti predstaviti kronologiju ovog slučaja. Naime, prije godinu dana, za vrijeme krize, kad su nedostajali lijekovi za djecu oboljelu od neuroblastoma, četiri je dana Slobodna Hrvatska bila ispred HZZO-a i tražila da ministar i HZZO donesu strategiju i da se problem riješi. Ministrov odgovor bio je odlazak na produljeni vikend.

Nekoliko mjeseci kasnije, ponovo kriza, nema lijekova za djecu koja boluju od spinalne mišićne atrofije. Dva dana smo bili pred Ministarstvom zdravstva, tražili rješenje. Ministrov odgovor bio je slanje zaštitara da nas preko mobitela dođe dolje opisati", dodao je Pokupec.

Kaže kako njihova prošlotjedna akcija bacanja jaja na vrata ministarstva nije bila nešto ad hoc, već "akumulacija frustracije nesposobnošću i arogancijom ministra Kujundžića koja traje već dugo i predugo". "Nadalje, nikada, ni u jednom trenutku, nismo doveli njegovu medicinsku stručnost u pitanje i to smatram okretanjem pile naopako. Ja vjerujem da je taj čovjek stručan kao liječnik, međutim kao ministar je koristan koliko i vreća brašna. Sad je vrijeme da netko kaže 'dosta'.

Činjenicu da je on već tjedan dana na ovoj poziciji nakon smrti mladića u Zaprešiću, koja se, kažu stručnjaci, mogla izbjeći poraz je ne samo Vlade nego i mlitave oporbe koja ništa konkretno ne poduzima. I to je poraz ljudskosti", zaključuje Pokupec.

Najavljuje poziv javnosti da pokaže građanski neposluh

Dodaje kako neće dopustiti da više ijedno dijete skonča na ulici i da ga otac pet sati drži u rukama i čisti s njega kukce. Pozvao je: "Ljudi, ovo ne može odraditi jedan čovjek s invaliditetom i šačica aktivista. Tražim od Plenkovića hitnu smjenu Kujundžića i imenovanje novog, nestranačkog ministra zdravstva. Ako nas nastave ignorirati, ako nastave podržavati retoriku koja ismijava novinare i čovjeka koji je iz Rijeke došao pješke kako bi ukazao na problem, pozvat ćemo javnost da se odazove fizički i pokaže građanski neposluh. No tada ne idemo na smjenu ministra Kujundžića, već idemo na smjenu čitave Vlade".

Ivan Pokupec, jedan od supredsjednika Slobodne Hrvatske smatra kako "bahatost i nesposobnost vlade traju predugo i ako više nitko u tom ešalonu vlade i oporbe nije dovoljno normalan i nema dovoljno ljudskosti da neke stvari kaže jasno i glasno, kazat ćemo ih mi s ulice", kazao je Pokupec. Zaključio je da o reakciji premijera Andreja Plenkovića ovise daljnje aktivnosti te najavio kaznenu prijavu protiv ministra zdravstva Milana Kujundžića zbog slučaja u bolnici u Lopači zbog neispunjavanja minimalnih utehničkih uvjeta propisanih Pravilnikom. "Ne radi se o nesreći jer dužnost ravnatelja bolnice bila je da obavijesti, a ministra da bolnicu sanira ili da ju zatvori. Ovako se radi o još jednom izgubljenom životu", smatra Pokupec. Izjavu premijera Plenkovića kako neće tolerirati hajku na ljude komentirao je kratko: "Sram ga bilo. Nakon godinu dana, nakon što ne vidi sustavnu hajku na novinare, oboljelu djecu, mladića koji se ruše na cesti... onda on mora otići zajedno s Kujundžićem", kazao je Pokupec. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene