Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakav gradonačelnik!

Penavina logika: Prije sedam godina dobio naknadu troškova školarine, a studentima uskraćuje subvencije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava volio je primiti novac za potrebe studiranja, ali ga drugim studentima sada uskraćuje.

Gradonačelnik Vukovara iz redova HDZ-a Ivan Penava prije sedam godina tražio je i dobio novac od Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Kako se lijepo vidi na stranicama Fonda - Ivan Penava bio je šesti na listi izabranih podnositelja zahtjeva za naknadu troškova školarine.

Pročitajte i ovo Ivan Penava Nakon masovne tučnjave Javio se HDZ: ''Penavine poruke su da je nasilno ponašanje nekad dozvoljeno, nekad ne'' Kolona sjećanja - 120 32. godišnjica Penava o jučerašnjoj Koloni sjećanja: "Nadam se da smo svima poslali poruku"

Evo što je rekao za Dnevnik Nove TV u čemu je razlika između njega, koji je dobio novac za školarinu i vukovarskih studenata - kojima je uskratio novac za prijevoz: ''Morate biti u stanju razlučiti stipendiju od putnih troškova. To su studenti koji imaju i stipendiju od 500 do 1000 kuna, cijelo ovo vrijeme su imali putne troškove u vrijednosti karte od 1500 kuna što znači da su neki od njih, tj. svi oni dobivali između dvije i dvije i pol tisuće kuna za studiranje''.

A na izjavu vukovarskog gradonačelnika da je ukinuo subvenciju prijevoza studentima, jer od mladih ljudi ne želi raditi invalide, reagirao je HNS, inače koalicijski partner Penavinog HDZ-a u Vladi.

Ta izjava još je skandaloznija, istaknuli su u HNS-u, jer će studenti i njihovi roditelji morati iz svojeg tankog kućnog proračuna izdvojiti čak 1.000 kuna više, dok je gradski odjel, koji je ukinuo subvencije, rebalansom proračuna svojim zaposlenicima povećao plaće.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene