Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon razgovora s premijerom

Kovačić još razmišlja o ostavci: "Bilo kakav revizionizam u državi nedopustiv"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar uprave, Ivan Kovačić, ipak još uvijek razmišlja o ostavci, čak i nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem koji mu je pružio potporu zbog odluke da za savjetnice uzme bivše SDP-ove kadrove Višnju Tafra i Vesnu Nađ.

"Sastanak s premijerom je održan. Premijer daje punu podršku u zaštiti digniteta dviju službenica i bilo kakav govor mržnje i osvetoljubivost prema službenicima je nedopustiv. To je za sada bilo na ovom sastanku na kojem smo bili", kazao je Mostov ministar uprave Ivan Kovačić nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem u Banskim dvorima. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Andrej Plenković dijeli se šakom i kapom Plenković komentirao veliko okupljanje ljevice, najavio i novi paket potpore umirovljenicima

Još ih, kazao je, očekuje sastanak s predsjedništvom Mosta, gdje će se raspravljati o njegovoj eventualnoj ostavci.

"Ovako ću reći. Ukoliko je ostavka jedna stvar da bi se zaštitio dignitet službenika, ostavka je u stvari najmanja stvar za napraviti", kazao je Kovačić te dodao kako je zadovoljan reakcijom premijera.

"Bilo kakav revizionizam u državi, pogotovo koji se odnosi prema službenicima, je nedopustiv. Gledajmo samo na drugu stranu... Za četiri ili osam godina doći će do promjene vlasti. Zašto da se tako netko odnosi prema nekoj drugoj opciji? Ovo nije zaštita niti jedne osobe pripadnika neke političke stranke, nego jednostavno zaštita službenika".

"Još nema nikakve službene reakcije premijera i Vlade nakon ovog sastanka, no on je zapravo maloprije završio. Znamo ono što nam je rekao sam ministar Kovačić - da ima podršku premijera u zaštiti digniteta službenica, nevezano iz koje političke stranke dolazile. Na pitanje kako to da je poruka iz Vlade bila da nema njegove ostavke, kazao je da će konačnu riječ donijeti predsjedništvo Mosta", izvijestila je ispred Banskih dvora reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

Iako se premijer još nije službeno očitovao, izjavu o ovoj temi dala je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

"Kao što vidite ti su istupi nestali puno brže nego što su uopće i nastali. Vlada je stabilna", kazala je ministrica Dalić.

"Pitala sam ministra Kovačića postoji li još neki drugi razlog za spominjanje ostavke - poput preustroja ili možda neslaganja s HDZ-om oko njegova rada na reformi, no kaže da ništa slično ne stoji. Uporno inzistira da želi zaštititi dignitet službenica. Kaže da nije istina da je riječ o političkom igrokazu pred lokalne izbore. Kaže da on sam nije tražio ispriku Josipa Đakića, kaže da to ne treba, ali ostaje pri svome - o svemu će odlučiti predsjedništvo Mosta. U Mostu su rekli kako će se sastati sutra ili najkasnije prekosutra", izvijestila je Krajinović.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene