Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Ivan Đakić proglašen krivim: Zbog poticanja na mržnju i nasilje te prijetnji novinaru dobio 11 mjeseci uvjetno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski sud u Virovitici nepravomoćno je presudio da je Ivan Đakić, sin HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića, kriv.

Đakić je nepravomoćno proglašen krivim po obje točke optužnice, te je dobio sedam mjeseci za prijetnje novinaru Ivanu Žadi i osam zbog širenja netrpeljivosti prema osobama srpske nacionalnosti, no to je objedinjeno u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci, uvjetno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobio 11 mjeseci uvjetno Državno odvjetništvo najavilo žalbu na presudu Ivanu Đakiću, traže za njega zatvorsku kaznu Slika nije dostupna Objavio šokantnu fotografiju Potvrđena optužnica protiv Ivana Đakića zbog javnog poticanja na mržnju i nasilje

Đakić u roku od šest mjeseci u korist udruge SOS dječje selo Hrvatska mora uplatiti 20.000 kuna, a oduzet će mu i mobitel iPhone.

Đakića se teretilo da je na svom profilu na Facebooku objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti.

Ivanu Đakiću, podsjetimo, sudilo se i zbog prijetnje novinaru Ivanu Žadi koje mu je uputio u listopadu 2018., kada mu je poručio da će ga odrobijati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene