Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RATNI ZLOČIN

Bobetko pušten nakon razgovora u kriminalističkoj policiji: "Izgleda da je riječ o '91."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, potvrdio je informaciju da je Ivan Bobetko bio priveden u prostorije kriminalističke policije. Bobetko je pušten nakon obavijesnog razgovora.

Ivan Bobetko pušten je tijekom poslijepodneva nakon što je ujutro bio priveden u sjedište kriminalističke policije u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni zločin u Trpinji Osuđen na 20 godina: Mučili civile, tjerali ih da pjevaju četničke pjesme i pasu travu pa ih strijeljali Pavao Miljavac (Foto: Pixell) Pavao Miljavac Predsjednik HGZ-a o Vučićevu dolasku: "Njemu taj dolazak treba više nego nama. Minimum bi bio da kaže: 'Okej, bio sam u krivu'"

Ovu informaciju potvrdio nam je i Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, čiji je i Bobetko član. 

"Razgovarao sam s njim i rekao mi je da je pušten. Koliko znam, nije bio dugo unutra. Izgleda da je riječ o 91.", rekao nam je Miljavac.

Neslužbeno se može čuti kako se Bobetkovo privođenje dovodi u vezu s istragom o ratnim zločinima počinjenima u Sisku 1991. godine

Miljavac kaže da je Bobetko vrlo lošeg zdravlja. "Njegovo zdravstveno stanje stvarno nije dobro. Nedavno smo bili na jednom sastanku u Ministarstvu obrane i on se samo najednom srušio", kaže nam Miljavac.

U policiji neslužbeno doznajemo da je Bobetko bio pozvan na obavijesni razgovor, a vezano za informacije koje je tražio Županijski sud u Sisku.

Za zločine u Sisku sudilo se Vladimiru Milankoviću, Dragi Bošnjaku i Đuri Brodarcu. Brodarac je preminuo još dok je postupak trajao, Bošnjak je oslobođen, a Milanković je u prosincu 2013. nepravomoćno osuđen na osam godina zatvora, no Vrhovni sud je kaznu povisio na 10 godina

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene