Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAČIN ŽIVOTA

Ugledna znanstvenica otkrila zbog čega se vratila u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iva Tolić, znanstvenica s Instituta Ruđer Bošković koja se može pohvaliti s milijunima eura europskog novca koje je privukla za svoje projekte, bila je jedna od gošća na prijemu kod Predsjednice Republike povodom Dana državnosti.

Iva Tolić, znanstvenica s Instituta Ruđer Bošković objasnila je za Dnevnik Nove TV što misli u životu u Hrvatskoj. 

Pročitajte i ovo Telemedicina - 1 Novi projekt Spas za ljude u izoliranim dijelovima Hrvatske: "Ono na što se u prosjeku čeka šest mjeseci, može se obaviti u dva tjedna'' Slika nije dostupna Uspjeh domaće znanosti Dvije hrvatske znanstvenice dobile Oscara i 3,5 milijuna eura

"Mislim da je u Hrvatskoj jako lijepo i jako sam sretna što sam se vratila u Hrvatsku prije nekoliko godina. Mislim da znanost u Hrvatskoj ide u dobrom smjeru. Situacija je bolja nego što je bila prije, ali naravno da bi mogla biti još i bolja", kaže Tolić.

U Hrvatsku se vratila, kaže, zato što je baš tu htjela živjeti. "Ono što imam tu ne može se mjeriti sa svim onim stvarima koje sam imala u Njemačkoj ili Americi", kaže Tolić, dodajući da joj je najbolja stvar način života u Hrvatskoj.

"Jednostavno mi odgovara ovaj naš način života. Koliko god ima i teških stvari, mislim da su ovaj topli način života i doza kaosa koja postoji, jako dobri za kreativan život", kaže Tolić.

Za znanost bi se, smatra Tolić, trebalo izdvajati i više, ali bi trebalo paziti i na izvrsnost u znanosti, a ne samo na općenito izdvajanje za znanost.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene