Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE

Što građani misle tko je sastavio Vladu i tko će imati ključnu ulogu u Banskim dvorima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje je provedeno na 601 punoljetnom građaninu RH , u vremenskom razdoblju 22.1. do 23.1.2016.

Dnevnik NOVE TV donosi ekskluzivno istraživanje što građani misle o novom sastavu Vlade, tko je imao ključnu ulogu u odabiru ministara, koliko je ova Vlada reformska te hoće li Tihomir Orešković uspostaviti autoritet nad potpredsjednicima i ministrima. Isto tako i što misle o premijeru?

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraživanje Svaki peti radnik osjeća se diskriminiranim: Što rade poslodavci? Ilustracija Prevencija kao ključ Svaki treći dan od raka maternice umre jedna žena: Porazna činjenica jer može ga se spriječiti i liječiti

Istraživanje je provedeno na 601 punoljetnom građaninu RH , u vremenskom razdoblju 22.1. do 23.1.2016.

O VLADI POZITIVNO

Premijer je predstavio Vladu, a građani su prema informacijama koje imaju većinom zadovoljni točnije njih 51 % je zadovoljno. Nezadovoljno je njih 40 %, a ne zna 9 %. Očekivano zadovoljstvo je izraženo kod birača Domoljubne koalicije i Mosta.

HRVATSKA SVE ZADOVOLJNIJA PREMIJEROM

Premijerom je nakon 30 dana od kad se pojavio na političkoj sceni zadovoljno 63 % birača, a nezadovoljno njih 32 %, dok ne zna njih 5 %. I to je porast u odnosu na 29.12. kada je mandatarom bilo zadovoljno njih 56 %, a nezadovoljno njih 34 % dok 11 % njih nije znalo.

OREŠKOVIĆ BOLJI OD MILANOVIĆA

Premijer Orešković bit će bolji od prethodnika, to misli 53 % ispitanika, a da će biti podjednaki misli njih 25 %. Njih 17 % misli da će premijer biti lošiji. Ne zna, njih 6 %.

VEĆINA SMATRA: KARAMARKO JE SASTAVIO VLADU

No većina ispitanika misli da je ključnu ulogu u odabiru ministara imao Tomislav Karamarko, točnije njih 46 %, da je premijer odlučivao misli 19 %, a Božo Petrov njih 10 %. Da su sva trojica odlučivala misli 12 %, a da je to netko treći misli 3 % dok 10 % ne zna. Samo birači HDZ-a misle da je Orešković imao ključnu ulogu, točnije njih 33 %, a birači MOSTA misle da je Karamarko bio ključna osoba. To misli njih 50 %, te 66 % birača koalicije Hrvatska raste. I ostali birači i oni koji nisu glasali, njih više od 40 %, misli da je Karamarko bio najvažniji u odabiru ministara.

U BANSKIM DVORIMA KLJUČNU ULOGU IMAT ĆE – TOMISLAV KARAMARKO

Završnu riječ pri donošenju odluka u Vladi imat će Tomislav Karamarko i to misli 48 % birača, da će to biti premijer misli 29 % birača, a da će Božo Petrov biti najvažniji to misli 8 % birača. Da će sva trojica donositi odluke misli 11 % birača, a netko drugi samo 1 %. Ne zna pak 3 % birača.
44 % birača HDZ-a misli da će Oreškovićeva biti zadnja , no 51 % birača Mosta misli da će Karamarkova riječ biti presudna. Dok samo 8 % MOST-ovih birača misli da će Božo Petrov imati završnu riječ.



PRIČALI O REFORMAMA, A VLADA ĆE IPAK BITI REFORMSKA

Većina građana misli da će Vlada ipak biti reformska i da će ono o čemu su pričali i provesti. To misli njih 56 %, dok njih 40 % ne misli da će biti reformska. Ne zna njih 4 %. HDZ-ovi birači većinom misle da će biti reformska, a zanimljivo je, iako su pričali i nametnuli reforme, 59 % birača MOST-a misli da će vlada i biti reformska. Ali ima i njih 40 % koji misle da to neće biti tako.

KOALICIJA I VLADA ODRADIT ĆE 4 GODINE

Većina je uvjerenja da će ova koalicija, pa time i vlada, odraditi mandat od 4 godine. To misli 69 % birača, a da će se raspasti prije, misli 28 % birača. Ne zna njih 3 %. Još 29.12. u opstanak vlade od 4 godine vjerovalo je 64 % birača, a da će se raspasti prije, mislilo je 31 % birača. Nije znalo njih 5 %.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene