Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje Dnevnika Nove TV

CROBAROMETAR Vodeće opcije blago pale, a broj neodlučnih sve veći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik Nove TV donosi CROBAROMETAR za siječanj 2016. koji je provela agencija Ipsos u vremenskom trajanju od 1. do 21. siječnja. Terensko istraživanje provodilo se na uzorku od 975 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 %, a za rejtinge stranaka +/- 3,6%.

Kako je istraživanje provedeno u trenutku dok nije formirana nova Vlada, Dnevnik Nove TV neće objavljivati ocjenu rada važnih državnih institucija, ali niti smjer kojim ide Hrvatska.

VODEĆI BLAGO PALI – NEODLUČNI BLAGO PORASLI

Pročitajte i ovo Peđa Grbin, predsjednik SDP-a - 1 Parlamentarni izbori 2024 Koalicija ljevice optužena za plagijat. Nekima je smiješno, drugima baš i ne: ''Sve to može u konačnici smanjiti vjerodostojnost'' Goran Ivanović, saborski zastupnik (HDZ) Napali političke suparnike HDZ optužuje za krađu: "Oni ne prežu ni pred čim"

Iz rezultata Crobarometar istraživanja proizlazi da su tri vodeće opcije blago pale no i dalje unutar statističke pogreške, dok je porastao broj neodlučnih birača. HDZ je prvi sa 28,5 % potpore birača, SDP s 26,6 % birača, dok MOST ima potporu 14,5 % birača.

BANDIĆ I ŽIVI ZID JOŠ SE DRŽE- OSTALI DALEKO ISPOD PRAGA

Stranka Bandić Milan 365 ima 4,2 % potpore birača dok Živi zid uživa potporu 4 % birača. IDS, iako regionalna stranka, ima podršku od 2 % birača te bi osigurala ulazak u Sabor u svojoj izbornoj jedinici. Za HSS sada je 1,9 % birača dok HNS ima potporu 1,5 % njih. HDSSB u siječnju ima potporu 1,3 % birača, kao i SDSS. Naprijed Hrvatska je na 1,2 % potpore, BUZ na 1,1 % a po 1% potpore birača imaju stranke HSP Ante Starčević i HSU. Ostale stranke su ispod 1% i imaju 3,3 % potpore, dok je neodlučnih birača 6,7 %.

OČEKIVANJA OD TIMOVA TIMA

Očekivanja birača od Vlade Tihomira Oreškovića su bolja u odnosu na očekivanja od Vlade Zorana Milanovića. Da će Oreškovićev tim biti bolji u odnosu na Milanovićev misli 37% birača, da neće biti razlike očekuje 30% birača dok njih 22% misli da će Vlada Oreškovića biti lošija. Njih 11% ne zna što bi odgovorili.
Prije četiri godine birači su od Milanovićevog tima u odnosu na Vladu Jadranke Kosor očekivali da će biti bolji i to njih 58 %, da neće biti razlike smatralo je 24% birača dok je njih 10% mislilo da će Milanovićeva Vlada biti lošija. Njih 8% nije znalo odgovoriti.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene