Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tepaju mu da je antirecesijski

Istražili smo po čemu je poseban hrvatski kišobran koji je osvojio svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možete ga pronaći mobitelom, bura ga ne može potrgati i u potpunosti je proizveden u Hrvatskoj. Hrvatski kišobran proizvodi se u malenoj tvornici u Zaprešiću, a već je osvojio svijet. Evo po čemu je još poseban.

Hrvatski kišobran ili kako mu još tepaju - antirecesijski kišobran počeo se proizvoditi za vrijeme najgore ekonomske krize u svijetu. Proizvodi se u Zaprešiću, u jedinoj tvornici kišobrana u cijeloj hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prasak u Zaprešiću Eksplozija na odlagalištu otpada: Policija istražuje sve okolnosti Slika nije dostupna Uspješno poslovanje u Zaprešiću Sve štima! Na pitanja o poduzetničkim problemima Marin Rogić nema odgovor

Jedina u Hrvatskoj i jedna od ukupno dvije tvornice kišobrana u cijeloj Europi. Sve je počelo prije šest godina, kada je vlasnik tvrtke Marin Rogić počeo prodavati kineske kišobrane. Made in China pretvorio je u Made in Croatia.

"Naši kišobrani su posebni zbog načina na koji su šivani, znači puno čvršći nego inače, od fiberglasa su, znači da su jako savitljivi. Ovaj je poseban po tome što ga je radila jedna hrvatska dizajnerica, a najposebniji su po tome što ih rade vrijedne hrvatske ruke", kaže Marin Rogić, vlasnik tvrtke.

Svakom kišobranu posvećuje se posebna pozornost i svaki se kroji ručno. U tvrtki je zaposleno 40 ljudi. "Jako dobro uspijeva u svjetskim zemljama, u Italiji, Japanu, Engleskoj, Francuskoj. Talijani najviše vole naše kišobrane, budući da su oni tradicionalno proizvodili kišobrane", ističe Rogić.

Posebno ga vole oni koji ne žele da im se kišobran potrga u rekordnom roku. Ovaj odolijeva i najjačoj buri. Posebnost hrvatskog kišobrana je u tome što ga maltene ne možete izgubiti. Kišobran u sebi ima ugrađen jedan mikročip, koji je blututom povezan s vašim pametnim telefonom i u trenutku kad vi negdje ostavite kišobran i udaljite se od njega 30 metara, čip se aktivira, te vaš mobitel počinje zvoniti.

Na dan iz tvornice izađe 1000 kišobrana, na godinu njih 150 tisuća. Četvrtina ukupnog broja proizvedenih kišobrana prodaje se diljem svijeta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene