Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspitali smo se na fakultetima

Posjetili smo rodno mjesto Vladimire Palfi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Živom zidu i dalje je burno. Uz prozivke za autokratsko ponašanje, supredsjednicu te stranke Vladimiru Palfi sustigla je i priča koju je objavio tjednik Globus - da se lažno okitila diplomom inženjerke građevinarstva. S tom je titulom na izbornoj listi osvajala preferencijalne glasove. Palfi tek poručuje - o svemu će se očitovati u Saboru.

Poznato po proizvodnji krumpira, Belica je selo u kojem je odrasla Vladimira Palfi. Mještanima je drago jer je izabrana za saborsku zastupnicu.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar (Foto: Dnevnik.hr) Odbacio sve optužbe Ivan Pernar objavio: "Nakon obraćanja Sinčića mislim da je moje vrijeme u Živom zidu završilo" Slika nije dostupna RASPADA LI SE ŽIVI ZID? Branimir Bunjac: ''Živi zid je privatno vlasništvo jedne osobe, a to je Vladimira Palfi, koja odlučuje o svemu, neograničeno i sama''

U selu je, kažu nam neki, prati loš glas. "Pa dobro bilo je tu svakakvih priča se govorilo, ali nemam nikakvo loše mišljenje o njoj", rekao je Dragutin iz Belice.

"Svaka joj čast, djevojka se probila, tu baš nije imala život, onako, ali uspjela je", kaže Stjepan iz Belice. U osnovnoj školi opisuju je kao izvanrednu učenicu.

"To je bila jedna velika odlikašica, uzor svom razredu i uzor našoj školi", rekla je Marijana Mačec, učiteljica u Osnovnoj školi Belica.

No, priču o njezinoj sumnjivoj diplomi čuli su i u Belici. "Ona je studirala. Je li to istina, to je rekla kazala, to najbolje ona može dokazati s papirom", kaže Ljiljana iz Belice.

Uz svoje ime na izbornoj listi Vladimira Palfi je dodala i titulu diplomirana inženjerka. Na upit o tome koji fakultet je završila odgovorila je pisanim putem.

"Vani sam, gdje sam prošle godine upisala magisterij (...) Mandat u Saboru ću preuzeti kad dobijem u ruke magisterij, računam, iduće godine", napisala je Vladimira Palfi.

Neslužbeno u Živom zidu spominju da je završila Građevinski fakultet. Ne pojašnjavaju koji. Službeno - odgovora nema.

"Vladimira Palfi samo je poručila danas, s obzirom da je nema, na putu je, da će se ona svim svojim protivnicima obratiti sa saborske govornice", kaže Tihomir Lukanić, glasnogovornik Živog zida.

S dva zagrebačka građevinska fakulteta, ali i sa splitskog i riječkog odgovorili su nam da Vladimira Palfi
kod njih nikad nije studirala. S osječkog navode: "Vladimira Palfi bila je upisana na I. godinu sveučilišnog dodiplomskog studija u akademskoj 2002/03. godini. Nakon toga nema upisa niti je diplomirala na našem Fakultetu."

Je li se supredsjednica Živog zida lažno predstavila kao diplomirana inženjerka, institucije nisu provjerile. Iz državnog izbornog povjerenstva poručuju nam da oni to ni ne kontroliraju.

''Ako se zaista dogodilo da ona je tek tako stavila ispred toga titulu onda znači da vrijeđa baš sve, i da dovodi u pitanje cijeli postupak izbora, načina provjere...", smatra Gordana Vilović sa Fakulteta političkih znanosti.

A onaj tko se lažno kiti akademskim ili stručnim nazivom odgovara i prekršajno - prijeti mu do 15 tisuća kuna kazne. No iz ministarstva obrazovanja nismo uspjeli dobiti odgovor tko to uopće provjerava.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene