Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA JEDNIM RASPISANA POTRAGA

Velika akcija istarske policije: Uhićeno više dilera, kod njih našli drogu, novac, streljivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu je pulska policija uhitila ukupno četiri osobe zbog sumnje da su preprodavale drogu te jednog muškarca za kojim je već bila raspisana potraga.

U subotu ujutro policijski službenici PU istarske uhitili su 38-godišnjaka zbog sumnje da je posjedovao drogu da bi je dalje preprodavao. Nakon daljnjih izvida u surdanji s djelatnicima Sektora kriminalističke policije u popodnevnim su satima uhitili još tri osobe za koje je utvrđena sumnja da su počinile kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama kao i osobu za kojom je bilo raspisano nekoliko potraga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu Najnovije brojke: Imamo manje od 60 novozaraženih, preminulo pet osoba. I danas više županija bez novih slučajeva

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ima li kraja ovome? Ograničit će putovanja i nakon pandemije? "Povratnici iz područja s virusnim varijantama ne bi smjeli ugroziti naše uspjehe"

 

Policija je prvo u jednom stanu u Puli oko 15:10 sati uhitili dvojicu hrvatskih državljana u dobi od 42 i 35 godina. Budući da je za mlađim muškarcem bilo raspisano nekoliko potraga, kada je ugledao policijske službenike, pokušao je pobjeći, no policajci su ga ubrzo svladali.

Pronašli su mu dva smotuljka s ukupno 13,1 grama amfetamina. Zbog sumnje da je posjedovao drogu za vlastitu uporabu, policija će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu. Temeljem jedne od raspisanih potraga, policijski službenici prepratili su ga u zatvor u Zagrebu.

 

Kod starijeg muškarca policijski službenici pronašli su pištolj Crvenu Zastavu s dva spremnika i 76 komada streljiva, oko 50.000 kuna za koje se pretpostavlja da potječu od preprodaje droge, dva smotuljka s ukupno 3,4 grama amfetamina i dva mobitela. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, policijski službenici priveli su ga jutros uz kaznenu prijavu u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok će zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, podnijeti protiv 42-godišnjaka optužni prijedlog nadležnom sudu.

Istog dana oko 17:30 sati policijski službenici su u stanu u Labinu uhitili 30-godišnjeg hrvatskog državljanina, a oko 22:30 sati uhitili su i 44-godišnju hrvatsku državljanku. Tijekom pretrage pronašli su 154,5 grama amfetamina, 222 tablete droge ecstasy, 0,9 grama droge ecstasy u prahu, četiri stabljike indijske konoplje, tri mobitela i 409 grama duhana. Zbog sumnje da su posjedovali drogu radi daljnje preprodaje, policijski službenici će osumnjičene po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u poslijepodnevnim satima, privesti uz kaznenu prijavu u pritvorsku jedinicu PU istarske.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene