Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema rukovanja - nema diplome

Incident na sveučilištu: Pogledajte svađu rektora Borasa i studenta nakon što se ovaj odbio rukovati s njim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesvakidašnji incident dogodio se u petak popodne na zagrebačkom Sveučilištu. Tijekom svečanosti promocije sveučilišnih specijalista - jedan od njih odbio se rukovati s rektorom Damirom Borasom. Za rektora dovoljno: nema rukovanja - nema diplome. Svađali su se čak i na francuskom.

"Ovako, moram reći, kolega je poslao meni pismo i tvrdi da mu nisam odgovorio i da mi zato neće pružiti ruku, iako mu čestitam za ovo. Ja kažem takvom čovjeku ćemo vidjeti zašto ne možemo dati diplomu. Ja moram to reći. To je nepristojno, a ja mu čestitam od srca da je to završio, dat ćemo mu je iza ovog protokola", rekao je povišenim tonom rektor Damir Boras.

Pročitajte i ovo Otac i sin si međusobno zapalili ležajeve uoči Božića Otac i sin se posvađali pa jedan drugome zapalili ležajeve: "Iznio je kutnu garnituru i bacio ju na vatru gdje je već gorio njegov krevet" Ilustracija lakše ozljede Nasilje na sjeveru Hrvatske: Nožem napala 22-godišnjakinju, ima više ubodnih rana i porezotina

Student koji se odbio rukovati s Borasom, pojasnio je i zašto.

"Imao sam ja i mali problem. Otkazana mi je obrana, radi manjka jednog potpisnika. Ja sam morao čekati 7 mjeseci, a uz to su se događale jako ružne stvari o koje je bolje da ne govorim ovdje", rekao je rektoru Borasu student.

"Ja te stvari nisam mogao popraviti, to ide kroz administraciju i napravili smo sve da to bude što brže. Ja svejedno čestitam kolegi, ali on mora znati da ovo nije osobno čestitanje i osobni floor. Dakle morate se akademski ponašati. Ovo je Sveučilište koje ima svoju tradiciju. I ako želite poštovati ovu tradiciju, poštujete i rektora kakav god bio, lijep, loš ili nije loš", odgovorio je rektor Boras.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene