Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i kolege suzdržani

Kuščević bez komentara na USKOK-ovu istragu. Štromar poručuje: ''Imovina je obveza. Treba biti transparentan''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar uprave Lovro Kuščević zasad je bez komentara na vijest da se u aferu s njegovom imovinom uključio i USKOK.

Neslužbeno je potvrđeno Dnevniku Nove TV da istražitelji provjeravaju slučaj kupoprodaje poslovnog prostora u Supetru, odnosno kako je prije stečaja tvrtke koju je Kuščević nekad vodio kupio njezinu imovinu po povoljnim uvjetima, zbog čega se vjerovnici i država nisu mogli naplatiti. Tu je nekretninu poslije skuplje prodao.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili

Njegovi su kolege uoči sjednice užeg kabineta Vlade suzdržani. Glavni državni inspektor Andrija Mikulić potvrdio je za Dnevnik Nove TV kako građevinska inspekcija na Braču provjerava legalizaciju izgrađenih objekata, a ne isključuju tu mogućnost ni u slučaju ministra Kuščevića.

''Treba biti transparentan, ne samo ministar Kuščević nego i svi mi. Treba pratiti svoju imovinu. Imovina nije samo imovina, prihod, imovina je i obveza'', poručio je ministar graditeljstva Predrag Štromar.

Podsjetimo, u srijedu je na sjednici Hrvatskog sabora smjenu ministra Kuščevića tražio Peđa Grbin. ''Zbog svega onoga što je radio u zadnjih desetak i više godina, ministar Kuščević nije ni zaslužio da uopće bude imenovan za ministra u Vladi RH'', rekao je Grbin i dodao da ako Kuščević sam ne podnese ostavku, vladajuća većina bi ga svakako trebala smijeniti'', poručio je Grbin.

Kuščevićev odlazak tražio je i mostovac Nikola Grmoja. "U normalnoj državi ovakva afera znači ostavku ministar, a samo u Plenkovićevoj Hrvatskoj ne znači jer kad bi primijenio takve kriterije, morao bi se odreći više od polovice ministara", ustvrdio je Grmoja.

Aktualno Alarmantni podaci o zloporabi droga u Hrvatskoj: Najgore je u jednom gradu i tri županije, najmlađi ovisnik imao je samo 14 godina Stope liječenih ovisnika, 2018. godina (Screenshot: HZJZ) Stope liječenih ovisnika, 2018. godina (Screenshot: HZJZ) Prosječna dob liječenih osoba (Screenshot: HZJZ) Prosječna dob liječenih osoba (Screenshot: HZJZ) Preliminarni podaci o osobama liječenim zbog zlouporabe droge (Foto: Getty) Preliminarni podaci o osobama liječenim zbog zlouporabe droge (Foto: Getty) Foto: Getty +0 Preliminarni podaci o osobama liječenim zbog zlouporabe droge (Foto: Getty)1 Hrvatska Alarmantni podaci o zloporabi droga u Hrvatskoj: Najgore je u jednom gradu i tri županije, najmlađi ovisnik imao je samo 14 godina 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene