Obavijesti Video Pretražite Navigacija
120 litara po kvadratnom metru

Imotska krajina na udaru kiše: Vatrogasci intervenirali, ispumpavali se podrumi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Državni hidrometeorološki zavod izdao narančasto upozorenje meteoalarma za Istru, Kvarner i Dalmaciju, pojedini dijeliovi lijepe naše našli su se na udaru vremenskih nepogoda. KIša je potopila Imotsku krajinu, a i na kopnu oborine ne jenjavaju.

Veliko je nevrijeme pogodilo imotski kraj, palo je više od 120 litara kiše po kvadratnom metru, a vatrogasci su morali intervenirati i krenuti u spašavanje kuća i podruma. 

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Meteoalarm Meteoalarm Budite na oprezu: U dvije regije danas jako grmljavinsko nevrijeme

U Zmijavcima i na južnom dijelu Imotskog polja palo je 130 litara. Upravo je oko 20 sati u nedjelju, županijskom prometnicom Kamenmost-Zmijavci-Runovići bilo nemoguće prometovanje zbog ogromne količine vode koja se slijevala sa brdskih područja, prenosi Slobodna Dalmacija. 

Zbog velike količine kiše koja je pala u vrlo kratko vrijeme, došlo je i do intervencije vatrogasaca zbog ispumpavanja poplavljenih podruma i prizemnih kuća. Otegotna je okolnost i to što je kiša padala i u BIH te se tako dodatno punilo Modro jezero gdje je u samo 7 sati povećan vodostaj za dva metra. 

Za središnju Hrvatsku zbog kiše je izdano žuto upozorenje.

Ponedjeljak bi nakon kišnog vikenda trebao donijeti osjetno zahladnjenje, pa se očekuje da će u gorju kiša prelaziti u susnježicu. 

Očekuje se da će se nastaviti oblačno vrijeme, ponegdje sa slabim oborinama na kopnu dok se na jugu zemlje očekuju obilnije kiše. Uz pad temperatura u utorak će u gorju kiša prelaziti u snijeg. 

Puhat će umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, ponegdje s jakim udarima, a na jugu zemlje jugozapadnjak. Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom između 5 i 10, na sjevernom Jadranu od 9 do 13, a u Dalmaciji od 13 do 17 °C.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene