Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra će biti pokopan

Identificirani posmrtni ostaci branitelja ekshumiranog u veljači prošle godine, traga se za još 1868 nestalih: "Suradnja sa Srbijom u potpunosti izostaje"

U Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu danas su identificirani posmrtni ostaci Tomislava Milića, hrvatskog branitelja ekshumiranog u veljači prošle godine na području Bogdanovaca.

Identifikaciji branitelja Tomislava Milića nazočili su članovi njegove obitelji i ministar branitelja Tomo Medved. Sutra će biti pokopan u Aleji hrvatskih branitelja u Vukovaru.

Pročitajte i ovo Nestali djed - 1 Bio maskiran u mušketira Muškarca (82) nema gotovo dva mjeseca: Obitelj u očaju zato što je teški bolesnik, a nije popio lijekove Ivica Marušić, HVIDRA - 1 Rastu povlaštene mirovine HDZ razveselio branitelje, ali veterani imaju par zamjerki: ''Nismo baš sretni... Tko zna tko će od nas to dočekati''

Na Zavodu se analiziraju posmrtni ostaci još devet civilnih žrtava. Ministar Medved istaknuo je da je za rješavanje pitanja 1868 nestalih u Domovinskom ratu ključna suradnja sa Srbijom.

"Nažalost, ta suradnja sa Srbijom u potpunosti izostaje i do sada nismo primili niti jedan konkretan podatak niti informaciju koja nam može moći u pogledu nestalih osoba", rekao je ministar.

Problem nestalih i važnost suradnje sa Srbijom ovom je prilikom komentirala i Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

"Mi smo ti koji živimo od nada. Uvijek dajemo priliku i uvijek očekujemo da će se dogoditi nešto što će pokrenuti taj proces i otvoriti te arhive u Srbiji", rekla je Alvir.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene