Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra će biti pokopan

Identificirani posmrtni ostaci branitelja ekshumiranog u veljači prošle godine, traga se za još 1868 nestalih: "Suradnja sa Srbijom u potpunosti izostaje"

U Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu danas su identificirani posmrtni ostaci Tomislava Milića, hrvatskog branitelja ekshumiranog u veljači prošle godine na području Bogdanovaca.

Identifikaciji branitelja Tomislava Milića nazočili su članovi njegove obitelji i ministar branitelja Tomo Medved. Sutra će biti pokopan u Aleji hrvatskih branitelja u Vukovaru.

Pročitajte i ovo Ivanka Baketarić Kraj potrage Policija pronašla nestalu ženu Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja Ogradili se Ministar branitelja odgovorio vukovarskom gradonačelniku: "Nije mi jasno što se to dogodilo ove godine"

Na Zavodu se analiziraju posmrtni ostaci još devet civilnih žrtava. Ministar Medved istaknuo je da je za rješavanje pitanja 1868 nestalih u Domovinskom ratu ključna suradnja sa Srbijom.

"Nažalost, ta suradnja sa Srbijom u potpunosti izostaje i do sada nismo primili niti jedan konkretan podatak niti informaciju koja nam može moći u pogledu nestalih osoba", rekao je ministar.

Problem nestalih i važnost suradnje sa Srbijom ovom je prilikom komentirala i Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

"Mi smo ti koji živimo od nada. Uvijek dajemo priliku i uvijek očekujemo da će se dogoditi nešto što će pokrenuti taj proces i otvoriti te arhive u Srbiji", rekla je Alvir.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene