Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi prosvjed u petak

I Milan Bandić dobio svoju naljepnicu. Pogledajte što mu je nakon brzog pregleda poručio domišljati "statičar"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U središtu Zagreba jutros je na znaku za zabranu prometa osvanula naljepnica s likom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Prvi čovjek Zagreba tako je, baš kao i brojne zgrade oštećene nakon potresa, dobio svoju naljepnicu na kojoj je velikim slovima napisano "Neuporabljivo".

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

Domišljati "statičar" Bandića je kategorizirao kao neuporabljivog zbog vanjskih utjecaja i oštećenja.

Gradonačelnik Bandić susreće se brojnim kritikama zbog načina na koji se Grad suočava s posljedicama najsnažnijeg potresa u posljednjih 140 godina. 

"Zagreb te zove", "Pravo na grad" i "Zelena akcija" pozvali su jučer sve građane na još jedan prosvjed 17. travnja na svojim prozorima i balkonima protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, za kojeg kažu da nije dorastao nositi se s kriznom situacijom.

"Pozivamo sve građanke i građane Zagreba da u petak 17. travnja u 19 sati izađu na svoje balkone i prozore te još jednom glasno poruče Bandiću - dosta je", stoji u priopćenju udruga.

Ističu kako je Zagreb pogođen pandemijom koronavirusa i potresom, a vodi ga gradska uprava na čelu s Bandićem "koji iz dana u dan pokazuje da nije dorastao nositi se s aktualnom krizom".

Udruge su stoga pozvale građane da, kao i prije desetak dana, na svojim prozorima i balkonima izraze nezadovoljstvo i podrže sljedeće zahtjeve.

Traže da se svima koji su u potresu izgubili dom osigura smještaj u stanovima kojima Grad upravlja te da obnova mora biti pravedna, sustavna, transparentna i najbrža moguća. U izradi planova obnove traže da Grad i država moraju kao ravnopravnog sudionika uključiti i stručna udruženja te poštivati njihove zahtjeve. (Hina/D.I.)

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene