Obavijesti Video Pretražite Navigacija
već bila u središtu afere

Imaš kuću, vrati subvenciju za stan! HDZ-ova načelnica htjela izigrati zakon, a sad će je to skupo koštati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ova načelnica Općine Lovreć Anita Nosić ipak neće izigrati zakon bez posljedica. Nakon što je otkriveno da je kupila stan u Zagrebu uz državnu subvenciju, a da u njemu ne živi, reagiralo je Ministarstvo graditeljstva.

Ministarstvo graditeljstva potvrdilo je da će APN preko kojeg su isplaćeni poticaji odmah pokrenuti postupak naplate kredita u cijelosti, ali i vraćanje isplaćenih subvencija.

Pročitajte i ovo Načelnica Anita Nosić odlazi BIT ĆE VOLONTER Priča o načelnici Lovreća primiče se kraju: Zamjenik Anite Nosić otkrio kada će od nje preuzeti dužnost čelnog čovjeka Općine Slika nije dostupna NAPOKON SE OGLASILA Anita Nosić: ''Kriva sam jer nisam smjela promijeniti prebivalište, ostalo je pravni nesporazum''

Anita Nosić živi u očevoj vili s bazenom u Lovreću. U Zagrebu je uz poticaje kupila stan kako bi imala gdje biti kada poslovno dolazi u Zagreb, pišu 24 sata. Podigla je kredit od 80.000 eura za stan od ukupno 57 kvadrata, a porezni obveznici plaćali su joj dvije godine pola rate kredita.

Dosad je iz proračuna za subvenciju potrošeno oko 46.000 kuna. Ostatak glavnice kredita je 72.000 eura, koji će joj sada odjednom doći na naplatu. Ako ne plati, banka koja je odobrila kredit zaplijenit će joj stan.

''APN će obavijestiti banku da se radi o kršenju zakona o subvencioniranju stambenih kredita za mlade u kojem jasno stoji da je obveza prijaviti se na adresi u roku od 30 dana. Banka je sukladno zakonu dužna naplatiti kredit u cijelosti, a potom u roku od 30 dana vratiti cijeli iznos subvencije APN-u, odnosno u državni proračun'', poručili su iz Ministarstva.

Osim toga, Nosić je prijavila prebivalište na zagrebačkoj adresi 10. prosinca 2018. godine pa je tim datumom izgubila i mandat načelnice. Osim novca, morat će vratiti i mandat, a s obzirom da je dvije godine načelnica protivno zakonu - riskira kaznenu prijavu, piše Jutarnji list.

Nosić se ranije našla u središtu afere HDZ-ovca Milijana Brkića, koji je bio pod istragom zbog sumnje je nezakonito presretao njezinu komunikaciju s nekim muškarcem. Optužnica na kraju nije podignuta. Sporni stan u Zagrebu nalazi se u Brkićevu susjedstvu, pišu 24 sata.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene