Obavijesti Video Pretražite Navigacija
traže beljakovu ostavku

HSS puca po šavovima: "Stranka nam je ukradena, no mi sigurno nećemo napustiti brod koji tone"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pobuna u HSS-u. Nezadovoljni članovi iz triju slavonskih županija pozivaju predsjednika Krešu Beljaka da podnese ostavku. Kažu, otkako je on na čelu stranke, to više nije HSS kakav oni žele. Zamjeraju mu zaokret u lijevo i ulazak u Amsterdamsku koaliciju, a prozivaju ga da je privatizirao stranku te da je ne vodi transparentno.

Zbog njega je stranka podijeljena i mnogi su ugledni članovi otišli. Pozvali su sve članove HSS-a od Dubrovnika do Iloka da u subotu bojkotiraju skupštinu na kojoj bi se trebao donijeti novi statut.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I 100 dana mira ODLUKA PREDSJEDNIŠTVA HSS-a 'Vlada Andreja Plankovića dobit će naše potpise' Slika nije dostupna Dio ostao Beljak ukinuo suspenzije nekim članovima, objasnio zašto

"Želimo od predsjednika da promijeni politiku, da da ostavku. Nećemo izlaziti iz stranke, mi sigurno nećemo napustiti brod koji tone. Mi ćemo ostati u HSS-u, to je naša stranka. Mi smatramo da je stranka nama ukradena", rekao je Zvonko Pongrac, suspendirani predsjednik HSS-a Osječko-baranjske županije. 

"Mi smo demokratska stranka i svaki član ima pravo na svoje mišljenje. Kod današnjeg HSS-a to nije slučaj i HSS nikad na ovakav način nije funkcionirao i nadam se da u budućnosti i neće", rekao je Zdravko Dijaković

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene