Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKI SAN HSP AS-A

'Da u Hrvatskom saboru bude križ od 3 metra jer je u Poljskoj 2. Nije u redu da Hrvatska bude sekularna država'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSP AS objavio je kako se priprema za prijevremene izbore u sastavu Domoljubne koalicije.

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević počela je s pripremama za nadolazeće prijevremene parlamentarne izbore. Na konferenciji za medije najavili su nastavak rada na sve-pravaškom okupljanju u sklopu njihovog političkog projekta „Pravaški kišobran". I na HSP-ovom skupu se govorilo o izborima u HDZ-u i mogućoj koaliciji za parlamentarne izbore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve vrijedno 70.000 kuna HSP AS prijavio Peru Ćorića zbog krađe promopulta, govornice, kuhinjskog bloka, kipa Ante Starčevića... Slika nije dostupna Oštra retorika HSP AS: 'To nije govor mržnje nego pjesnička forma'

Na Murteru je održana konferencija za novinare koju je sazvala pravaška stranka HSP AS radi potpisivanja Sporazuma o pristupanju novih članova pod 'pravaški kišobran'. Kako su kazali na konferenciji, pravaši okupljeni pod vodstvom Daniela Srba, odlučili su napustiti HSP i priključiti se HSP AS-u te zajedno krenuti po pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima.

'Nije dovoljno da okupljamo samo pravaške stranke pod pravaški kišobran, jer kad imate ciljeve uvijek pronađete mehanizme. Prvi puta u hrvatskoj povijesti naši su članovi bili na vlasti, preuzeli smo odgovornost, a također je, u duljoj povijesti, od stoljeća i pol, naš član predsjedao Saborom', kazao je na početku konferencije za medije, tajnik stranke Pero Ćorić.

O izborima u HDZ-u

'Da bi bili politička stranka morate imati ozbiljan program, mi ga imamo. Kao što smo do sada pokazali, mi izlazimo na sve izbore, kako na lokalnoj tako i na regionalnoj, odnosno državnoj razini. Također, ovih dana pratimo što se zbiva u redovima naših partnera, prvenstveno u HDZ-u, stranci koja je kao lokomotiva zajedničke Domoljubne koalicije. Sa simpatijama gledamo na unutarstranačke izbore u HDZ-u i na sve kandidate koji su se ovih dana pojavili.

Počevši od gospodina Andreja Plenkovića, do doktora Mire Kovača pa i našeg prijatelja pravaša Zlatka Hasanbegovića mi nećemo reći tko je naš favorit, vjerujemo da svatko od njih ima dovoljno znanja i sposobnosti a to je da preuzme dirigentsku palicu HDZ-a da svi zajedno ovih dana sjednemo za zeleni stol da vidimo pod kojim uvjetima ćemo ići dalje.

Nećemo reći tko je naš favorit, no možemo reći da svatko od kandidata ima znanja i sposobnosti da preuzme palicu HDZ-a. No nećemo ništa prejudicirati. Mi smo spremni svaku varijantu suradnje jer smo stranka koja mora funkcionirati.  Mi smo glas naroda. Hoćemo li ići u koaliciju, odlučit ćemo na vrijeme. Posljednjih dana dobivamo sve veći broj upita od stranaka i pojedinica koji se žele priključiti našim redovima. U koaliciji ili samostalno, mi smo spremni za izbore i za pobjedu', rekao je Ćorić te najavio opći Sabor stranke HSP AS koji će se od 9. do 10. srpnja održati u Iloku, a na kojem će donijeti važne odluke o suradnji s HDZ-om, predstojećim parlamentarnim izborima i mogućim partnerima.

Prate što se zbiva u redovima partnera, Hrvatske demokratske zajednice, kazao je Ćorić te dodao kako je na njima da odaberu najboljeg kandidata, a HSP AS će znati kako surađivati i pobijediti na parlamentarnim izborima.

'Pobjeda je naš cilj. Da građani više ne budu svjedoci političkih previranja preko medija, da se okrenemo gospodarstvu i demografskoj obnovi Republike Hrvatske', dodao je Tepeš.

O sjednici Hrvatskog sabora

Prijedlog Mosta da se sazove Hrvatski sabor kako bi se raspravljalo o raspodjeli sredstava političkim strankama za drugi polovicu godine smatraju nepotrebnim.

'Ako dođe do sjednice nadao se da će to biti zbog nekih važnih odluka o kojima ovisi funkcioniranje države', kazao je Tepeš te dodao da, ako dođe do sjednice, da se nada kako će Zoran Milanović i njegovi SDP-ovci doći u sabornicu.

Kako ih je nazbao Ćorić, Milanovićevi neokomunisti, nedolaskom na svečanu sjednicu Sabora povodom Dana državnosti, pokazali su nepoštovanje prema ovom visokom domu, da im Dan državnosti nije važan i nepoštovanje prema predsjednici Republike Hrvatske.

'To je bilo tužno vidjeti. Građanima je jasno kome će dati svoj glas, nama sjednica nije nužna, a SDP-u i Milanoviću je bitna, te se nadamo da će se ovog puta odazvati', rekao je Ćorić.

'San Pere Ćorića'

Ćorić je kazao kako su svi kandidati koji se ovih dana pojavljuju u medijima, kao potencijalni vođe Hrvatske demokratske zajednice, prihvatljivi za HSP AS.

'To su osobe koje znamo i s kojima već četiri godine surađujemo. Od europskih izbora do posljednjih parlamentarnih zajedno smo ostvarili velike pobjede. Mi nećemo čekati poteze HDZ-a i nećemo čekati da se izabere predsjednik HDZ-a da bi objavili naše odluke. Obavit ćemo razgovor sa svim partnerima, jer kao što znate postoje rokovi, mi moramo predati liste. Mi ne bježimo od ničega i spremni samo za dogovor, spremni smo izaći i sami na parlamentarne izbore, spremni smo biti to desno krilo koje će okupiti desnicu i idemo na pobjedu. Da u Hrvatskom saboru bude križ od 3 metra jer je u Poljskoj 2 metra. To je san Pere Ćorića i članova HSP AS-a. Nije uredu da Hrvatska bude sekularna država. U poljskom parlamentu imaju križ od dva metra, zašto ne bi mi imali veći. Mi smo katolička država, zašto bi se toga sramili', rekao je Ćorić.

O parlamentarnim izborima

'MOST je politička fikcija koja je trenutna u hrvatskoj politici. Da ne govorim o orasima koji se pojavljuju pa nestaju, vidimo i Živi zid smjenjuje predsjenika. HSP AS je moderna stranka 21. stoljeća. predsjednik Tepeš i ja smo u Saboru, ljudi vide i znaju što radimo i za što se zalažemo.  Nama je dovoljno da na listu stavite samo naša imena i prezimena i mi dobijamo mandate.

Murterski HSP priključio se redovima HSP AS-a

Član šibenskog ogranka HSP-a koji broji oko 70 članova, Emil Turčinov potpisao je sporazum o pristupanju u redove HSP AS-a.

'Nismo izašli iz HSP-a već se nismo slagali s politikom gospodina sSrba te smo se odlučili priključiti HSP AS-u koja je najjača pravaška stranika u Hrvaastkoj.

U druženju s članovima došli smo na ideju da HSP Danijela Srba ne radi kao istinska pravaška stranka i dobili potrebu da se priključimo HSP AS za koje smo vidjeli da okupljaju sve pravaše. Želja nam je da zajedno budemo jači i složniji, da Hrvatska bude jača', rekao je Turčinov.

Predsjednik HSP AS Ivan Tepeš naglasio je kako su svi novi članovi dobrodošli.

'Nikada ne mijenjate stranku, kao što nisam ni ja. Pravaška stranka je kontinuitet, a HSP AS je najjača stranka desnice, imamo klub zastupnika uSaboru i na nama leži velika odgovornost da okupimo hrvatsku desnicu. Sukladno situaciji u Hrvatskoj, izglasalo s nepovjerenje Vladi, samoraspustio se Sabor, pred nama su parlamentarni izbori, što je prvi puta u hrvatskoj demokraciji, no očito se više nije moglo funkcionirati. Mi kao stranka smo po terenu od Dubrovnika do Iloka, danas u jednom dijelu Dalmacije, sutra u drugom, pa u Slavoniji, gdje će biti održana sjednica Glavnog stana i Predsjedništva, tada ćemo donijeti sve važne odluke', najavio je predsjednik HSP AS-a, Ivan Tepeš.

'Svepravaško okupljanje'

Projekt HSP AS-a je 'svepravaško okupljanje'. 'HSP AS kao stožerna, najsnažnija i jedina parlamentarna pravaška stranaka radi na svepravaškom okupljanju u sklopu svog političkog projekta 'Pravaški kišobran'. Kao strateški partner unutar Domoljubne koalicije intenzivno se pripremamo za nadolazeće prijevremene parlamentarne izbore za 9. saziv Hrvatskog sabora', poručili su iz HSP AS-a.

Sve će predstaviti na konferenciji za novinare na Murteru. Na konferenciji će govoriti Florijan Žižić, član Predsjedništva HSP AS i vijećnik u Skupštini ŠKŽ, Pero Ćorić, saborski zastupnik i glavni tajnik HSP AS, Ivan Tepeš prof., potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik HSP AS.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene