Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Kreirat ćemo politiku za budućnost''

HSLS potvrdio kandidaturu: Bjelovarski gradonačelnik ide u utrku za predsjednika stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo HSLS-a potvrdilo je kandidaturu Daria Hrebaka, 38-godišnjeg bjelovarskog gradonačelnika, za predsjednika HSLS-a na stranačkom saboru koji će se održati 16. studenoga ove godine, izvijestili su u ponedjeljak iz te stranke.

Hrebak je na sjednici Predsjedništva istaknuo kako na hrvatskoj političkoj sceni postoji prostor za ozbiljnu centrističku, građansku i liberalnu stranku. Smatra da HSLS treba revitalizirati kako bi konstruktivno i aktivno predstavljao produktivnu Hrvatsku i suprostavio se etatističkom, potrošenom modelu koji promoviraju dvije najveće stranke u Hrvatskoj, čiji su rezultati tog modela porazni za cijelo društvo.

Hrvatska danas zaostaje za zemljama koje su prije 10 ili 20 godina bile daleko iza nas, upozorio je Hrebak.

Vrijeme je za promjenu sustava

Vrijeme je za redizajn sustava, o čemu govori, ali i radi na primjeru Bjelovara u kojem je gradonačelnik, te vidi HSLS kao stranku koja takav redizajn može i provesti, ustvrdio je. Dvije postojeće stranke koje se izmjenjuju na vlasti nemaju ni interesa ni političke snage za takav redizajn, ocijenio je Hrebak.

Glavne su odrednice Hrebakova programa, kako se navodi u priopćenju, smanjenje poreznog i birokratskog opterećenja kao imperativ svake politike koju će promovirati HSLS, što uključuje i organizacijski redizajn države od 4 milijuna ljudi s više od 100 gradova, 500 općina i 20 županija, te danas 19 ministarstava, bezbroj ureda i agencija. Na taj će se način našim poduzetnicima omogućiti više novca kako bi mogli stvarati konkurentno gospodarstvo i pošteno platiti svoje radnike, drži Hrebak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna želi transparentnost Kovač predstavio kandidaturu za predsjednika: ''Kažu da nemamo novca, ali se ima 500.000 kuna za Thompsona''

Pročitajte i ovo Darinko Kosor (Foto: Dnevnik.hr) ne zna se tko odlazi Kosor: ''Rekonstrukcija najesen, razgovarali smo o smanjenju broja ministarstava''

Digitalna transformacija, posebice javne uprave i državnih službi koje se konačno moraju pretvoriti u brz i dostupan servis svim građanima. Transparentan model upravljanja javnim novcem putem kojega će svi građani moći vidjeti do zadnje lipe kako se upravlja njihovim novcem. Te točke bit će okosnica budućeg programa koji ćemo građanima predstaviti uoči sljedećih parlamentarnih izbora, najavio je Hrebak.

HSLS će biti glavna stranka hrvatskog centra

"HSLS kakav vidim bit će brana novim 'uravnilovkama' jer takav model, nasljeđe socijalizma, stimulira loše i prosječne, a destimulira najbolje među nama." Svatko u društvu treba imati jednake šanse, pristup svim servisima države, tretman od strane države, ali oni koji više rade, inovativniji su, brži i bolji trebaju biti stimulirani jer samo tako društvo ide naprijed, smatra Hrebak.

Stranku vidi kao glavnu u hrvatskom centru, jednako emancipiranu i od ljevice i od desnice s jasno profiliranim liberalnim politikama temeljenim na slobodnom tržištu i slobodnom pojedincu.

HSLS je brend i pojam za demokraciju jer je kao prva stranka u modernom hrvatskom višestranačju zagovarao slobodnu Hrvatsku slobodnih ljudi, podsjeća Hrebak.

HSLS-u će, tvrdi, kao predsjednik stranke vratiti duh pobjednika. "Vođeni našim temeljnim načelima, kreirat ćemo politiku za budućnost sa više slobode, odgovornosti, obrazovanja, mogućnosti, novostvorenih vrijednosti te višim standardom naših građana", najavio je Hrebak. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene