Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Izdan crveni meteolarm

Stiže velika promjena vremena: Grmljavine i pljuskovi diljem zemlje, na Jadranu se očekuje rekordna količina kiše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Započinje promjena vremena. Dolazi nam zahladnjenje praćeno pljuskovima i grmljavinom. Na moru se očekuje i rekordna količina kiše za srpanj.

Krenula je promjena vremena, pogoršanje koje je već započelo s pljuskovima i grmljavinom. Nevrijeme je krenulo lokalno , a dolazi i do sakupljanja grmljavinskih oblaka pa će biti kiše, ali moguće i jačeg nevremena na području cijele zemlje.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Kišovito vrijeme Promjena vremena Velika promjena vremena: Za tri regije upaljen narančasti meteoalarm

Zbog velikih kiša se na Jadranu ponegdje očekuje i stotinjak litara po četvornom metru. To je trostruko veća količina od sve kiše koja obično padne u srpnju, te je takvo vrijeme primjerenije za proljeće ili jesen nego za ljeto.

Nevrijeme je krenulo na sjevernom Jadranu, na području Istre i Kvarnerskih otoka. Uz grmljavinu, obilna kiša dosegnut će od 50 do 100 litara lokalno na ovom području.

Oblaci će se premiještati prema kopnenom području gdje se također očekuju grmljavinski pljuskovi. I ovdje može biti obilnije kiše, no ne u toj mjeri koliko na Jadranu.

Puhat će jugozapadnjak, na moru jako jugo, s tim da će u slučaju nevere vjetar biti znatno pojačan.

Tako će ovu nedjelju i dalje biti toplo, između 25 i 28, dok će u Slavoniji biti preko 30 stupnjeva koji će pasti tek popodnevnim nevremenom.

U Dalmaciju glavna promjena stiže upravo od sredine dana, tako da će poslijepodne i navečer, pa čak i u noći na ponedjeljak ovdje i posebno na srednjem Jadranu biti uvjeta za obilnu kišu. Moguće su bujične poplave, jače nevrijeme i pijavice.

U ponedjeljak će na kopnu još biti češćih pljuskova i više oblaka, a onda od utorka postupno slijedi sunčanije vrijeme: prvo uz pokoji pljusak, a potom u srijedu uglavnom i bez oborine.

Na Jadranu će u ponedjeljak još biti kiše, najčešće u obliku pljuskova i to najviše u noći i prvom dijelu dana gdje još uvijek na sredjem dijelu može biti obilne oborine. Potom, u utorak više sunca, a u srijedu i poretežno vedro te ponovno vruće.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene