Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebno 30 potpisa za raspravu

Hrvatski suverenisti prikupljaju potpise za zakon protiv pobačaja, potpisali i mostovci Grmoja i Troskot

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski suverenisti počeli su u ponedjeljak u Hrvatskom saboru prikupljati potpise zastupnika kako bi se nakon dvije godine čekanja raspravio njihov prijedlog Zakona o zaštiti života koji definira da ljudski život počinje u trenutku začeća.

Pobačaj bi, prema prijedlogu Hrvatskih suverenista, bio moguć samo u slučaju kada je trudnoćom ugrožen život trudnice, uz naglasak na edukaciji, savjetovanju i prevenciji.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi Ivan Penava, Andrej Plenković Oglasio se i Grmoja Penava poručio Plenkoviću: ''Pozivam te na dvoboj kao muškarac muškarca''

"Ovo je prilika da svi oni koji se nazivaju demokršćanima dokažu da su doista spremni štititi ljudski život od njegovog začeća”, ističe predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović u priopćenju.

"Sada ćemo vidjeti drže li više do vrijednosti ili stranačke stege, posebno zastupnici HDZ-a čiji se predsjednik toliko boji otvoriti ovu temu da nije ispoštovao ni rok koji mu je Ustavni sud davno propisao da promijeni zakon”, poručio je Zekanović.

Hrvatskim suverenistima za stavljanje zakona na dnevni red potrebno je najmanje 30 potpisa zastupnika te apeliraju na sve koji su ikada tvrdili da su za zaštitu života da potpišu inicijativu.

Ističu da je njihov prijedlog zakona u skladu sa znanstvenim pristupom i kršćanskim učenjem te da u potpunosti štiti život.

Na snazi je zakon iz 1978. godine zbog čega je Ustavni sud 2017. naložio Saboru da u roku od dvije godine donese novi zakon, a Hrvatski suverenisti podsjećaju da njihov prijedlog čeka na raspravu još od ožujka 2019.

Prema objavi na Facebooku, Zekanoviću su potpis dali Mostovci Zvonimir Troskot i Nikola Grmoja.

 

❗Sada ćemo vidjeti žive li demokršćani prave vrijednosti ili im je važnija stranačka stega❗ Od danas su Hrvatski...

Objavljuje Hrvoje ZekanovićPonedjeljak, 1. veljače 2021.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene