Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uznemirli su se

Austrijanci uklonili grb sa spomenika u Bleiburgu: "Ovo je diplomatski skandal"

Austrijske lokalne vlasti uklonile su hrvatski grb sa spomenika u Bleiburgu jer u četiri tjedna to nije učinio sam vlasnik, počasni Bleiburški vod.

Sporno je prvo bijelo polje. Vlasnici imaju pravo na žalbu. Ta je vijest posebno uznemirila Hrvatske suvereniste koji smatraju kako su hrvatske vlasti na to trebale reagirati. Za njih je ovo diplomatski skandal.

"Po čemu će ministar Grlić Radman i njegovi mandati ostati upamćeni, možda po jednoj rečenici kada je više nespretno nego spretno izjavio da je Putin ratni zločinac, a sve ostalo što se tiče vanjske politike je zakazao u svakom pogledu", kazao je Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Govorio i o Bleiburgu Gordan Jandroković: ''Ako su poštivane procedure, nema razloga za odlazak Hrvoj Šipek''

Marko Milanović Litre pokazao je fotografiju grba s prvim bijelim poljem i kazao: "Ovaj simbol je hrvatski simbol, nije ustaški, endehazijski, nego hrvatski, sramota je da se u Hrvatskoj rade prijepori oko stoljetnog grba koji je od početka imao prvo bijelo polje".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene