Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jednoglasna podrška

Anka Mrak Taritaš opet izabrana za predsjednicu GLAS-a, Laburisti se pridružili Amsterdamskoj koaliciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pristupanje koaliciji potvrdio je na konvenciji i predsjednik Demokrata Mirando Mrsić, tako da bi koalicija na europske izbore u svibnju trebala okupljati sedam stranaka.

Potpredsjednik Hrvatskih laburista Darko Tetec objavio je u nedjelju na izbornoj konvenciji Građansko-liberalnog saveza (GLAS) da laburisti pristupaju Amsterdamskoj koaliciji koju čine HSU, HSS, GLAS, IDS i PGS.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlada odbila izmjene zakona Mrak Taritaš apelira da se regulira vožnja električnim romobilima: ''Napravite izmjene dok se nešto ozbiljno ne dogodi'' Slika nije dostupna ''Igra se proračunom'' Mrak-Taritaš optužila Bandića da je zadužio građane: ''Njegova zaduženja otplaćivat će naša djeca i unuci''

Pristupanje koaliciji potvrdio je na konvenciji i predsjednik Demokrata Mirando Mrsić, tako da bi koalicija na europske izbore u svibnju trebala okupljati sedam stranaka, rečeno je na konvenciji na kojoj će GLAS birati novo predsjedništvo i stranačka tijela.

"Demokrati su pred završetkom pregovora, očekujem da će se i Demokrati pridružiti Amsterdamskoj koaliciji koja je jedina brana prema nadolazećem populizmu i konzervativizmu u Hrvatskoj. Ako se udružimo, bit ćemo jači. Ne želim Hrvatsku u kojoj je najteži posao kupiti borbene avione", poručio je Mrsić na konvenciji koja je okupila predsjednike stranaka okupljenih u koaliciji ali i brojne goste.

"Ne želimo sudjelovati u daljnjoj devastacije Hrvatske za koju je odgovoran HDZ", poručio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak te istaknuo da HSS želi biti dio lijevo-liberalnom savezu za koju je, istaknuo je, velika većina hrvatskih građana.

"Amsterdamska koalicija će slaviti u svibnju na europskim izborima, sudjelovat ćemo i na predsjedničkim izborima, a na parlamentarnim izborima preuzet ćemo odgovornost za vođenje zemlje", poručio je Beljak.

Dvadeset i trećeg veljače Amsterdamska koalicija predstavit će svoju listu za europski parlament, a predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš otkrila je da će iz GLAS-a na toj listi biti Dijana Topčić Rosenberg, Jozo Radoš i ona.

Mrak Taritaš ponovno na čelu GLAS-a

Dosadašnja predsjednica Građansko-liberalnog saveza (GLAS) Anka Mrak Taritaš ponovno je u nedjelju izabrana za predsjednicu GLAS-a kao jedina kandidatkinja za tu funkciju na stranačkoj izbornoj konvenciji.

Anka Mrak Taritaš dobila je jednoglasnu podršku 61 člana izborne konvencije GLAS-a.

Za potpredsjednike GLAS-a izabrani su Goran Beus Richembergh i Diana Topčić Rosenberg, dok su za članovi stranačkog predsjedništva izabrani Stanko Borić, Sonja Koening, Jasmina Pašagić Škrinjar i Melita Samoborec.

Anka Mrak Taritaš u svom je obraćanju posebnu pozornost posvetila europskim izborima na koje GLAS izlazi na listi zajedno s ostalim članicama Amsterdamske koalicije.

"Za malo više od tri mjeseca dijelit ćemo mjesta na listi s kandidatkinjama i kandidatima iz Amsterdamske koalicije i zbog toga sam sretna i puna vjere u uspjeh naše liste! Izbori za Europski parlament važni su nam jer smo građani Republike Hrvatske, ali i građani Europske unije. I kao što smo spremni boriti se za Hrvatsku, više smo nego spremni boriti se za Europu! Nikada, u povijesti svijeta, jedna politička zajednica nije tolikom broju ljudi u tako dugom vremenu omogućila toliko slobode, mira i blagostanja kao Europska unija svojim građanima!", poručila je Anka Mrak Taritaš.

"Borimo se za Europu jer će ju razbijači uništiti“, izjavila je najavivši da će se GLAS "priključiti toj borbi i neće razbijačima dati šansu".

"Sve ono što smo godinama sanjali – slobodan prelazak granice, putovanje, poslovanje i studiranje diljem Europe - postalo nam je dostupno, gotovo bez ikakvih prepreka. Možemo kupovati bez carine, putovati bez putovnice, obrazovati se i zapošljavati u drugim članicama EU bez posebnih dozvola.

U vremenu kad se te vrijednosti dovode u pitanje diljem Europske unije naš odgovor na probleme nije da odustajemo ili prepuštamo "inicijativu populistima i destruktivcima". Naš odgovor je da ćemo, svjesni da nije lako i da nema jednostavnih rješenja, uprijeti svim snagama i boriti se za zemlju u kojoj možemo dobro i ugodno živjeti.

"Mi u GLAS-u bit ćemo dio te borbe, nećemo dopustiti da nas prekrije val destrukcije i populizma", poručila je predsjednica GLAS-a.

Pozvala je članove i simpatizere da već sutra krenu u kampanju za europske izbore jer nije svejedno tko hrvatske građane zastupa u Europskom parlamentu.

"Recite svima da ne nasjedaju na populizam i laži", poručila je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene