Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Štete vodnom režimu'

DRŽAVA JOJ UNIŠTILA MANDARINE 'Tako su rodile da ih se moglo bagerom brati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plantaža mandarina u Kominu sravnjena je sa zemljom.

Drama u Kominu. Plantaža mandarina sravnjena je sa zemljom, a vlasnica Nada Vuletić je godinama u sudskom sporu s Hrvatskim vodama oko vlasništva. Uzgajivačica kaže kako nisu plantažu smjeli dirati do pravomoćnosti presude. Hrvatske vode kažu da je štetila vodnom režimu.

Pročitajte i ovo Dunav Nema ugroze za stanovnike Vrhunac vodenog vala Dunava tek se očekuje: Vodostaj će značajno porasti Vodostaj Drave kod Varaždina obilne padaline Stiže još jedan val oborina: Hrvatske vode izdale posebno upozorenje

'Mandarine su tako rodile, da ih se moglo bagerom brati', kazala je Nada.

Hrvatske vode pokrčile su gospođinu plantažu mandarina jer, kažu, zemljište je državno.

'Plantaža mandarina koju obrađuje obitelj Vuletić nalazi se na separacijskom nasipu Bisage koji je vodna građevina, javno vodno dobro', priopćili su iz Hrvatskih voda.

Nada kaže da ondje nikada nije bilo nasipa te da je ona kupila zemlju za 100.000 maraka, ali nikad se nije uknjižila.

Čeka se presuda Županijskog suda u Dubrovniku, a do pravomoćnosti nitko ne smije dirati njihove mandarine, misle Vuletići.

'To su došle marice, to su došli džipovi policijski, kao da je moj sin ne borac hrvatske države nego ratni zločinac. Ovako je Hitler radio, ovako nitko nije radio nego Hitler', rekla je gospođa Nada.

'Ona se meni sad pravda kako ja nisam uknjižila, kaže nije ni tvoje, nego državno, pa ako je državno državna sam i ja', kuka Nada.

'Državna vodopravna inspektorica, rješenjem iz 2014. godine, naložila je obitelji Vuletić da ukloni trajne nasade voćaka, što nije učinjeno' priopćili su iz Hrvatskih voda.

Pitali smo zašto nisu pričekali s bagerima da gospođa pobere mandarine.

'Temeljem Zakona o vodama u inundacijskom području zabranjeno je obavljati radnje kojima se može pogoršati vodni režim i povećati stupanj rizika od štetnog djelovanja voda', odgovorili su u Hrvatskim vodama.

Ali svako zlo za neko dobro.

'Kad nisam crkla onda kad su mi krčili, živjet ću sto godina, sto godina ću živjeti', zaključuje Nada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene