Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska udruga poljoprivrednika

Gdje Agrokor posluje na državnom zemljištu: "Šefovi lokalnih zajednica ne moraju produžiti zakupe"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne stišavaju se reakcije nakon traženja ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića da načelnici i gradonačelnici u Slavoniji, gdje Agrokor posluje na državnom zemljištu, potpišu anekse ugovora o zakupu.

Hrvatska udruga poljoprivrednika ispred Ministarstva je poručila da u Zakonu jasno stoji da šefovi lokalnih zajednica zakupe mogu, ali i ne moraju produžiti.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića Problemi do grla Hoće li biti novog vještačenja u slučaju Agrokor? "Teško će pronaći nekoga tko neće biti kontaminiran"

Od Ministarstva zato očekuju očitovanje o točnim zahtjevima sa sastanka kako bi vidjeli je li na njemu bilo elemenata kaznenog djela – pritiska na kršenje zakona.

„Tražimo kao Hrvatska udruga poljoprivrednika objavljivanje kompletnog fonograma sa navedenog sastanka“, kazao je Sebastijan Svat, zamjenik predsjednika Hrvatske udruge poljoprivrednika.

Tihomir Jaić, predsjednik udruge i član Koordinacije dobavljača Agrokora, najavio je da će angažirati odvjetnički ured. 

„On će na temelju odgovora koji dobijemo od Ministarstva proučiti Zakon i njihove odgovore i ako je bilo prekršaja zakona, mi ćemo podnjeti kaznene prijave“, kazao je Jaić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene