Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uživala u manifestaciji

Predsjednica na Đakovačkim vezovima otkrila hoće li ići na koncert Miroslava Škore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je nazočila središnjem programu 53. Đakovačkih vezova, a sudionicima i organizatorima te tradicionalne manifestacije izvornog narodnog folklora zahvalila je na dugogodišnjem održavanju hrvatske kulturne tradicije i narodne baštine.

Predsjednica je u Đakovu bila na svečanom mimohodu sudionika Đakovačkih vezova središtem grada, u kojem je sudjelovala 61 folklorna skupina iz Hrvatske i inozemstva, i na svetoj misi u đakovačkoj katedrali Sv. Petra, a potom se u nadbiskupijskom Uredu sastala s đakovačko-osječkim nadbiskupom msgr. Đurom Hranićem i lokalnim dužnosnicima.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Slika nije dostupna ubijena djelatnica centra Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković o tragediji u Đakovu: "Ovo je velika tragedija, oštro osuđujem svako nasilje"

Upitana za impresije o priredbi, predsjednica Grabar-Kitarović rekla je da su Đakovački vezovi prekrasni.

"Toliko godina održavati kulturnu tradiciju i narodnu baštinu, to je za svaku pohvalu. Uživala sam u svakoj folklornoj skupini, bilo je vrlo veselo, i tako bi i trebalo biti. Zahvaljujem svim stanovnicima Đakova i svim sudionicima Đakovačkih vezova, na kojima se okupilo oko 30 tisuća ljudi, na iznimno srdačnom dočeku i prekrasnoj atmosferi", poručila je Grabar-Kitarović.

Uz predsjednicu Grabar-Kitarović svečanom mimohodu nazočili su i predstavnici županijske i đakovačke gradske vlasti, brojni Đakovčani i posjetitelji.

Na pitanje novinara hoće li večeras ostati u Đakovu na koncertu predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, predsjednica je odgovorila kako "nema pojma da je večeras koncert gospodina Škore". Svoj posjet Đakovu predsjednica Grabar-Kitarović završila je obilaskom Državne ergele lipicanaca. Manifestacija Đakovački vezovi, koja se održavala od 21. lipnja, bit će završena u nedjelju navečer, izborom najljepših narodnih nošnji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene